Gevaar van RABAs niet vanaf afstand te bepalen.
Bezoekers website Morsum Magnificat : 439.800 Ternat / Brussel 9 april 2008. ------- Update 2. Vandaag om 17:30u hebben we van Karine De Beule (persdienst) de melding ontvangen, dat er in augustus 2007 door het FANC via een e-mail is gereageerd op een vraag over een elek- tronenmicroscoop, deze e-mail is bij de redactie blijkbaar in een verkeerd dossier geraakt. "ISO kunnen we als alles in orde is, in juni halen, er is tegen die tijd een offerte van een Revisor besteld, wat de Minister gezegd heeft, weet ik niet" zegt de persdienst. -------- 17:58 10/04/2008 -------- Update 1. Ook over de persdienst hebben wij onze twijfels, op de vragen die we op 9 april om 16.00u hebben gesteld, is nog niet gereageerd. ------- 10.04.08 12:30u
De Minister van Binnenlandse Zaken kondigde deze morgen aan dat het FANC al een nieuwe website heeft, dus (volgens de Minister op de goede weg is).
Laat de professoren maar BEWIJZEN dat onderstaande informatie niet juist is, ze mogen altijd naar de redactie komen, we geven hun een pak wetenschappelijk materiaal waarmee ze vooruit kunnen. Oók journalisten van kwaliteitskranten mogen de documenten uit Nederland (1990) , Italië (1975) en EURATOM (1970) komen inkijken, het zijn de bevindingen van een meute specialisten waardoor van de zienwijze van het FANC op dit item brandhout wordt gemaakt ! Informatie op website FANC onbetrouwbaar en onjuist. In het kader van de RABAs zegt het FANC op haar website dat de verwijdering van de toestellen (die soms Radium-226 bevatten met een bronactiviteit van 200 MB), niet dringend is en de eigenaars zes maanden tijd krijgen om ze te verwijderen, óók dat klopt in de praktijk niet. Dat de informatie onbetrouwbaar is, geeft onderstaande foto aan. Als het toestel boven op de buis staat (inzet), op een gebouw is het ONMOGELIJK om de staat en de bevestiging vast te stellen, het kan evengoed dat het toestel er afvalt met alle gevolgen van dien.
Vanaf het moment dat de mast in horizontale positie werd gebracht, brak het bovenste deel met de radioactieve elementen af ! Zó onstabiel was het, maar hoever de buis doorgeroest is, ziet men vanaf de grond niet, ook het FANC niet ! Wel degelijk gevaarlijk. Het FANC heeft het altijd over de "Stralingen" maar spreekt wijselijk nooit over de besmettingen, dat gebeurde bij de uiteenzettingen over de radioactieve vervuiling Molse Nete ook, maar in het land van de blinden ..... Wanneer zo'n toestel boven op een dak staat is er inderdaad geen gevaar, maar wanneer de radioactieve bronnen radioactieve deeltjes loslaten dan is dat WEL gevaarlijk en dit voor IEDEREEN, de deeltjes komen in de atmosfeer terecht !!! Als ze toch niet gevaarlijk zijn, waarom moeten ze dan weg ? En als ze moeten verwijderd worden, waarom dan zo'n (theoretisch) strenge procedure ?
Overtuig u zelf, zó staan sommige RABAs op de daken, dit exemplaar heeft er 58 jaar gestaan zonder énig onderhoud, maar voor het FANC mag dat gerust nóg wat langer blijven staan, tot wanneer het naar beneden valt ! Radioactieve bronnen door slecht of geen onderhoud verloren. Wat het FANC ook niet kan zien is dat er soms bronnen verdwenen zijn wegens geen onderhoud, zo waren er in de basisschool te Zottegem maar liefst drie radioactieve bronnen verloren, ook dát kan men vanaf de grond niet zien !
Hier zijn de drie Radium 226 bronnen al verdwenen (School te Zottegem) die bronnen liggen ergens en zijn wél gevaarlijk, Morsum Magnificat waarschuwdde de Federale Politie en het FANC moest op onderzoek, NATUURLIJK hebben ze niets gevonden !! Van dergelijke bronnen zijn er op een ILLEGALE manier ongeveer 90.000 geplaatst, duizen- den ervan zijn verdwenen .... halfwaardetijd 1602 jaar ! Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck © gewezen houder van een Klasse II opslagvergunning (radioactief materiaal). houder van een FANC getuigschrift opleiding RABAs. houder van een ADR attest + FANC Klasse 7 (vervoer radioacief materiaal) freelance onderzoeksjournalist van de gespecialiseerde periodieke pers. |