Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930098





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Open Vld Sleutelt aan het bestuur van de partij.
07 april 2008
Bart Somers stelt nieuw dagelijks bestuur voor.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 439.000
Ternat / Brussel 7 april 2008.

---------- Persbericht van Open VLD
Naar aanleiding van zijn herverkiezing tot nationaal voorzitter lichtte voorzitter Bart Somers vandaag enkele van zijn nieuwe plannen toe op het partijbestuur. Zo stelde hij het aangepaste dagelijks bestuur voor, dat bestaat uit de voorzitter, eerste ondervoorzitter, de secretarissen uit het partijbestuur en het partijmanagement.

Diverse verschuivingen.
Huidig woordvoerder Tom Ongena wordt politiek directeur. Voor het woordvoerderschap zal op termijn een nieuwe kracht aangetrokken worden. Tom Ongena was woordvoerder van Bart Somers sinds 2003 en is eveneens fractieleider voor Open Vld in de Mechelse gemeenteraad. Mark Van Leeuw, de gewezen secretaris van het kabinet van Premier Verhofstadt, wordt Administratief en financieel directeur. Koert Debeuf wordt directeur van het vernieuwde Liberale Studiecentrum. Dit vernieuwde studiecentrum zal in mei gelanceerd worden. Samen vormen zij het managementteam, dat onder algemene leiding staat van Noël Slangen. Die wordt nu ook in titel Algemeen Directeur van Open Vld, een functie die hij intussen al meer dan een jaar uitoefent. In die functie is hij ook secretaris van het dagelijks bestuur.

Functies binnen het partijbestuur.
Vlaams parlementslid Anne-Marie Hoebeke wordt de nieuwe penningmeester van de partij. Jean-Jacques de Gucht zal zich als algemeen secretaris bezig houden met de beweging en lokale problematieken. Eerder werd Rik Daems al aangeduid als voorzitter van het vernieuwde Liberaal Studiecentrum. De aanduiding van een politiek secretaris zal op een later moment gebeuren.

Nieuwe ondervoorzitters.
Bij Open Vld wordt het partijbestuurslid met het hoogste aantal stemmen eerste ondervoorzitter. Herman De Croo blijft dan ook eerste ondervoorzitter. Hilde Vautmans wordt tweede ondervoorzitter in opvolging van Patricia Ceysens, die Vlaams minister geworden is. Hilde Vautmans combineert deze functie met die van internationaal secretaris, in de lijn van haar voorzitterschap van de Kamercommissie Buitenlandse zaken. De Oost-Vlaamse Patricia Dewaele, die het meeste stemmen haalde als niet-mandataris bij de laatste bestuursverkiezingen, werd door Bart Somers voorgedragen als derde ondervoorzitter.

Met dit vernieuwde team wil Bart Somers de partij verder moderniseren en meer slagkracht geven, zoals hij in het vooruitzicht gesteld had in zijn verkiezingsprogramma.
---------- einde bericht 15:42 7/04/2008

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
www-morse-press.be  ©

Laatste update ( 16 april 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.