Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930099





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk dreigt weer met klacht tegen redacteur Morsum Magnificat.
23 maart 2008
Democratie en persvrijheid in Begijnendijk ernstig in gevaar.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 433.000
Ternat / Begijnendijk 23 maart 2008.

Lees hier nieuws over Begijnendijk  uit uw straat of omgeving, ANDER NIEUWS  <voor geregistreerde abonnees> dat de gazetten niet haalt omdat de locale pers pen, inkt en papier van de MGB ontvangt.

Tijdens een zitting van de Arbeidsrechtbank van 04 februari 2008 zei de advocaat (Meester leugenaar) die aan de balie van het gemeentehuis van Begijnendijk is vastgeroest, dat door de druk die op hen rust, het gemeentebestuur van Begijnendijk het niet meer ziet zitten !

Niets mee te maken.
Het is inderdaad een feit dat Morsum Magnificat de laatste maanden enkele
scheve toestanden in Begijnendijk, die het gemeentebestuur zich denkt te mogen permitteren, bij de overheid heeft aangekaart, de pers is immers de waakhond van de democratie.
Wanneer Morsum Magnificat, waarvan de hoofdredacteur over drie
perskaarten beschikt (UPP-VJV-VJPP) vragen stelt dan zegt "Dé" gemeentesecretaris telkens :"daar hebt gij niets mee te maken", er blijft dus niets anders over dan bij de bevoegde overheid aan te kloppen.

Eigen luizen die bijten.
Ondertussen zijn er een paar balletjes aan het rollen, de Milieuinspectie, de
Ruimtelijke Ordening, de Provinciegouverneur en het Agentschap Binnenlands Bestuur vragen de gemeente Begijnendijk om uitleg over enkele dossiers rond veiligheid en milieu, we zeggen wel "enkele". Dat er veel in Begijnendijk niet in orde is ligt doodeenvoudig aan het gedoogbeleid voor de (voornamelijk MGB) vrienden, voor anderen worden de puntjes op de " i " gezet, die worden achtervolgd, geïntimideerd, etc.
Morsum Magnificat gaat nu de overtredingen, die door het gemeentebestuur
door de vingers worden / werden gezien, bij de bevoegde overheid melden en zet ze op het Begijnendijks gemeentehuis aan het werk, maar vooral "Dé" secretaris heeft daardoor meer werk.

Burgemeester en Struisvogel.
Op 12 maart krijgt de burgemeester een aangetekende brief waarin de
hoofdredacteur van Morsum Magnificat schrijft te overwegen om de burgemeester in een bepaald dossier, verwijzend naar de wet van 4.5.1999, ingeval van calamiteiten, aansprakelijk te stellen.
In plaats van zelf te antwoorden op die brief, die aan zijn persoon en op zijn
adres is gestuurd, laat de burgemeester een officiële brief vanaf de gemeente schrijven. De brief is duidelijk door een advocaat met zeer slechte dossierkennis opgesteld, wellicht kan, of durft, de burgemeester (ex steenkapper) zelf geen pen te hanteren.

Intimidatie.
De brief van 19 maart 2008 is doorspekt van intimidaties en er wordt alweer
gedreigd om klacht in te dienen tegen de hoofdredacteur van Morsum Magnificat.
Uiteraard zal de redactie van Morsum Magnificat zich niet laten
intimideren en zullen nieuwe dossiers voor overtredingen betreffende zaken van openbare orde of belang, aan de bevoegde diensten zoals het Agentschap Binnenlands Bestuur, Ruimtelijke Ordening, Milieu én het Parket van de Procureur des Konings, worden overgemaakt, als er daar nóg meer dossiers komen, dan moet men de oorzaak ervan
aanpakken en niet op de pianist schieten of de persvrijheid aan banden legggen.

Machtswellust.
Opvallend is dat, wanneer je de officiële webpagina van de gemeente 
Begijnendijk opent, je meteen oog in oog komt te staan met een foto van burgemeester Michiels. Wij kennen geen enkele andere gemeente die haar burgemeester zó in de kijker zet en terecht immers, bescheidenheid siert de mens maar de machtswellustelingen van Begijnendijk wentelen zich met veel genot in hun macht.  Ondertussen zou blijken, dat niet minder dan 13 familieleden van de burgemeester, waaronder eigen vrouw én dochter een job aan de gemeente Begijnendijk hebben gekregen, Begijnendijk lijkt wel op een MGB familiebedrijf.

Redactie Morsum Magnificat
Erik verbeeck
Hoofdredacteur

Laatste update ( 16 april 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.