Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930103





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Provinciegouverneur Vlaams Brabant schiet ook op de pianist.
19 maart 2008
Persvrijheid in Vlaams Brabant ook in gevaar.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 431.400
Ternat / Leuven / Begijnendijk 19 maart 2008.

Radio Ten Begijnendijk.
De énige bekommernis die eigenaar Eugène VA én de Gouverneur hebben is de bronnen van Erik Verbeeck ontfutselen, dan kunnen ze die personen meteen aanpakken en het zwijgen opleggen.
Het zou volgens de eigenaar van het verhuurde pand van Radio Ten, onmogelijk zijn dat iemand uit de buurt verontrust zou gereageerd hebben omtrent de stabiliteit van de meer dan dertig jaar oude en verbouwde mast.
Lezers van dit artikel zijn er zich niet van bewust wat er in Begijnendijk kan gebeuren met mensen die iets durven aan te kaarten, deze redactie kan er van meespreken.

Politiek.
Wij (Morsum Magnificat) kregen reeds eerder van een ambtenaar Patrick DP uit de "entourage" van de Provinciegouverneur al een signaal dat men bij het provinciebestuur niet gediend is met "meldingen" over onveilige toestanden, zoals onveilige elektrische werfkasten tijdens de kerstmarkten te Begijnendijk en Betekom én recent de melding omtrent Radio Ten.
Patrick DP zei dat hij zich niet voor de politieke kar liet spannen, wie doet door zo'n uitspraak aan politiek ? Patrick DP vervolgde : " u bent bijna aan uw pensioengerechtigde leeftijd, mensen worden dan wat rustiger ...", én nog dit : " U kunt misschien wel gelijk hebben, maar daarom krijgt ge het nog niet" !
Dat zijn allemaal uitspraken van een ambtenaar van de Provincie Vlaams Brabant tegen een journalist die de Provinciegouverneur gevaarlijke situaties opgeeft !

Vergunning, stabiel.
De vraag die Morsum Magnificat stelde is :
- Is er een stedebouwkunidge vergunning.
- Is er een berekeningsnota van de mast volgens de normen (werking van de wind op de bouwconsructies).
- Is er een periodieke controle geweest van de mast ?
Als de mast onstabiel is bevonden moet deze worden verstevigd of afgebroken worden.

In Morsum Magnificat 152 :
Heeft de eigenaar van Radio Ten een conformiteitattest die toelaat de woning te verhuren ?  Is de elektrische installatie elke vijf jaar gekeurd (verhuurd en onderverhuurd aan bedrijf / vereniging).

www.morse-press.be
Abonnee van Morsum Magnificat (waarschijnlijk het énige totaal onafhankelijke tijdschrift) ben je al voor 50 Euro per jaar !

Laatste update ( 16 april 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.