Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929899





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijks OCMW : a-sociale instelling.
01 maart 2008
De interpretatie van "maatschappelijk welzijn".

Bezoekers website : 424.800
Begijnendijk, 01 maart 2008.

Het Begijnendijks OCMW is zich nog altijd niet bewust van de sociale functie welke zij wettelijk gezien moet vervullen. De maatschappelijk werkers, verbonden aan deze sociale instelling, zijn ofwel verregaand incompetent ofwel dusdanig geïndoctrineerd door het Begijnendijks bestuur dat ze ziende blind zijn. 
Daarbuiten geven ze, om het laken naar zichtoe te trekken, dus niet te moeten betalen, systematisch in de sociale verslagen hun "eigen interpretaties", ook dat mag volgens de wet op de maatschappelijke integratie niet.  

Dokterkosten.
Een van éérste rechten waarop elk op Belgisch grondgebied verblijvend persoon recht heeft is medische verzorging. Dit geldt voor zowel autochtonen als allochtonen.
Dit recht is voor het Begijnendijks OCMW niet zo vanzelfspekend.  Cliënten die moeten zien rond te komen met een leefloon, een inkomen waarvan men niet kan leven maar alleen óverleven, en die onverhoopt doktershulp nodig hebben (wat in die categorie vaker voorkomt vanwege het ontbreken van kwaliteitsvolle voeding
vanwege te duur) kunnen "rekenen" op het OCMW dat hen de dokterkosten voorschiet onder de vorm van dringende steunverlening.

Terugvorderbaar.
Een mooi en sociaal gebaar dat elk logisch denkend mens als normaal zal ervaren ware het niet dat het  Begijnendijks OCMW bij de eerstkomende raadvergadering beslist dat deze kosten moeten worden terugbetaald door de steunzoekers.
In de praktijk betekent het dat, van het toch al magere inkomen, óók nog eens onvoorziene kosten worden afgehouden. 
Deze terugbetalingseis is afhankelijk van het plaatselijke OCMW dat wettelijk deze steun perfect niet-terugvorderbaar kan stellen.  Een zorgverlener stelde het zelfs zo cru dat hij zegde dat het Begijnendijks OCMW alleen tussenkomt als de zieke 'terminaal' is, maar in het dossier van de ondertussen overleden Danny L. was zélfs dát in Begijnendijk niet het geval.

Fillipijnse toestanden.
Is het de bedoeling van het Begijnendijks OCMW dat we gaan naar Fillipijnse toestanden waar mensen, als deze niet verzekerd zijn, mogen sterven op straat zonder dat er verder naar wordt omgekeken. Het is daar zelfs zo erg dat "de
maatschappij" liever heeft dat iemand sterft, dan zijn ze er meteen "van af" en kost hij/zij niets meer.  Misschien kan het Begijnendijks OCMW een reis boeken
naar Manilla ; ze zouden nog veel kunnen bijleren inzake a-sociale maatregelen !!

Redactie Morsum Magnificat
www.morse-press.be


Laatste update ( 16 april 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.