Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929900





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begroting stuit op kritiek van Vlaams Belang en LDD.
26 februari 2008
Begroting is lappendeken waarbij het deken naar Wallonië gaat.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 423.000
Ternat / Brussel, 26 februari 2008.

Lijst Dedecker en Vlaams Belang hebben bakken kritiek op de begroting
die na de moeizame onderhandelingen in mekaar werd geknutseld, we
geven hieronder enkele commentaren van LDD :

Deze begroting voor 2008 is gebaseerd op drie principes:

Ten eerste: een vestzak-broekzak operatie, 580 miljoen euro van de ziekteverzekering wordt overgeboekt voor het betalen van allerhande zogenaamde sociale maatregelen ten bedrage van 340 miljoen euro. Voor elk wat snoepgoed zonder wezenlijke ingrepen. Van een visie of maatregelen op lange termijn om de vergrijzing te betalen is geen sprake. Integendeel.

Het tweede punt waarop de begroting is gebaseerd zijn de klassieke trucs van “Luie Charel”: eenmalige maatregelen:

1. De verkoop van overheidsgebouwen ter waarde van 70 miljoen euro. Onder het motto de lusten vandaag, de lasten voor morgen. De CD&V moet nu schrikken van zichzelf hoe paars ze geworden is, en hoe ze haar eigen beloften verloochent.

2. De energiebelasting op Electrabel van 250 miljoen die dit zomaar kan doorrekenen aan de consument. De overheid int, de consument betaalt. Geen enkele visie op de financiering van een duurzaam energiebeleid.

3. Er werd zelfs een nieuwe techniek ontwikkeld:  de ‘schrijf een brief-actie’: Verhofstadt schrijft een omzendbrief naar zijn fiscale administratie om “waakzaam te zijn tegenover misbruiken”: opbrengst 200 miljoen euro.

Ten derde: het begrotingsoverschot van Vlaanderen wordt terug in de bodemloze federale pot gestort. Van de 360 miljoen die de regio's moeten ophoesten voor de federale oplapbegroting komt er 350 miljoen euro uit Vlaanderen en amper 10 miljoen euro uit Wallonië.

Deze oplapbegroting is het waardige sluitstuk van een paars wanbeleid dat niets doet aan wat er structureel fout loopt in dit land. Teveel overheid, daar wordt niets aan gedaan, torenhoge belastingen, die zullen de werkende Vlamingen blijven betalen en ‘Belgische’ compromissen, door Vlaamse partijen onderhandeld, waarvan de Vlamingen altijd de pineut zijn.

Dit beleid wordt verdoezeld met het uitdelen van kruimels onderaan de sociale ladder en met zoethouders voor de ondernemers die al tevreden mogen zijn dat er aan hun verworven rechten van de nationele intrest niet getornd wordt. Over de vergrijzing geen woord.

Bovenstaande was een reactie van Lijst Dedecker LDD.

Redactie Morsum Magnificat
www.morse-press.be


2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.