Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929902





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
FORREZ nv te Zillebeke : Onderzoeksrechter confronteert.
14 februari 2008
Ongedekte cheques wellicht onderwerp van confrontatie.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 417.700
Ternat / Ieper / Zillebeke / Gent 14 februari 2008.

Banden FORREZ nv uit Zillebeke is het vierde bedrijf dat in een korte periode slachtoffer is geworden van een Nederlandse oplichtersbende waarvan de naam van de Nederlander die "ten velde" opereerde gekend is : Jacobus Theodorus, alias Jack Jeurissen, maar de échte ("Nette" Nederlandse) opdrachtgevers blijven buiten schot, toch is het vrij duidelijk wie de uiteindelijke opdrachtgevers van Jeurissen zijn, alleen het bewijs ontbreekt.

Lian Trading.
Om banden Forrez nv uit Zillebeke meteen voor 88.000 euro te kunnen oplichten, werd de Dendermondse firma Lian Trading ingeschakeld, die firma had niet de minste moeite om het vertrouwen te winnen van FORREZ nv.
Niettegenstaande het Belgische Lian Trading voor de eerste keer meteen een grote bestelling plaatste, die bestelling niet volgens de afspraken werd geleverd maar door een andere Nederlandse firma (VS Holding) bij FORREZ nv werd afgehaald, ging er bij FORREZ nv nóg geen lampje branden, naïviteit ?

Eerst banden verkopen.
Dat bovenop het feit dat de levering door een andere Nederlandse (bij Forrez onvoldoende bekende) firma werd opgehaald, het leveringsadres in Nederland niet bekend werd gemaakt,  de 88.000 euro cheques pas geïnd zouden worden als de banden verkocht waren, getuigt van wel heel verregaande nonchalance.

Antyre en VS Holding Rotterdam.
FORREZ nv was voor die eerste levering van de Antyre banden wel heel soepel, het blijkt dat die spotgoedkope in China gemaakte banden, niet erg geschikt zijn voor de Europese markt, de banden zelfs levensgevaarlijk zijn omdat de kleine Europese voertuigen veel meer PK's ontwikkelen dan de Chinese voertuigen.
Omdat de firma FORREZ nv de banden in China (via Hong-Kong) laat maken en hier aan spotgoedkope prijzen verkoopt, worden daarrond vragen gesteld of er soms uit commerciële overwegingen geen zaken gebeuren die het daglicht niet mogen zien.

Andere oplichtingszaak.
Het is frappant dat FORREZ nv één jaar geleden ook voor vijfhonderdduizend euro werd opgelicht en er toen wel iemand is opgepakt, maar in die zaak werden er bij FORREZ nv zelf ook huiszoekingen verricht.  
Geef toe, een firma die in korte periode zeshonderdduizend Euro mist en daarvan ogenschijnlijk geen "last" heeft, dat is in deze slechte tijden toch vreemd.

Confrontatie werknemers van Lian Trading en Forrez nv 
Meer in Morsum Magnificat 151.

En Slock Transport, Verhoeven Transport, Jupiter Transport ? Hoe zit het daar mee ?

Laatste update ( 14 februari 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.