Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929902





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Affaire Marc Uyttendaele : LDD en N-VA op dezelfde golflengte.
07 februari 2008
Ook op Vlaamse kabinetten moet er overzicht kopmen zegt LDD

Bezoekers website Morsum Magnificat : 415.500
Ternat / Brussel  7 februari 2008,

 
Lijst Dedecker steunt de eis van het N-VA om de opdrachten van het kantoor van Mr Uyttendale, of ‘Meneer Onkelinx’ tot op het bot te onderzoeken. Daarom wil LDD ook voor de voorbije acht jaar een exact overzicht krijgen van welke advocatenkantoren voor welke kabinetten tegen welke prijs welke opdrachten hebben vervuld. Maar LDD eist hetzelfde diepgaand onderzoek op Vlaams niveau, zoals zij daar heeft op aangedrongen in de nasleep van de affaire Moerman.

Jurgen Verstrepen, Vlaams parlementslid: “We hebben na de affaire Moerman van de Vlaamse Regering geëist dat er een Interne Audit bij alle kabinetten zou komen, om de transparantie te bevorderen. De Vlaamse regeringspartijen zijn daar niet willen op ingaan, omdat voor hen de kous af was. Maar wie A zegt moet ook B durven zeggen. Wat je nu vraagt aan de socialisten, aan de Waalse dan nog, moet je zeker in je eigen Vlaamse regering durven eisen, anders ben je hypocriet” zegt Verstrepen. 

De Vlaamse Regering heeft zich na de affaire Moerman beperkt tot een overzicht van de bedragen die elk kabinet had uitgegeven aan studie- en consultancyopdrachten.  Zo’n overzicht zegt natuurlijk niets over mogelijke vriendjespolitiek of afspraken bij de toewijzing van de opdrachten.  En het is precies op die punten dat Minister Moerman problemen had (of die zaak ooit onderzocht wordt is zeer de twijfel, dit heeft deze redactie uit betrouwbare bron vernomen).

“Het is wat al te gemakkelijk om nu te schermen met woorden als “transparantie, objectiviteit en deontologie” als je het niet in je eigen Vlaamse regering toepast,' vindt Jurgen Verstrepen.  Daarom nodig ik de N-VA vriendelijk, maar toch met aandrang uit, om mij in het Vlaamse Parlement te helpen om over de kabinetsopdrachten de onderste steen boven te halen.”

Uyttendale - Onckelinx bouwden in de buurt van Lasne een stulpje van meer dan 1 mio euro, hoeveel de belastingbetaler daarvan betaalde, zal wel nooit aan het licht komen !

www.morse-press.be

Laatste update ( 14 februari 2008 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.