Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929902





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
LDD: Regering verkoopt weer gebouwen maar weet zelf niet wat ze bezit.
07 februari 2008
One Shots moeten de begroting in een beter daglicht stellen.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 415.500
Ternat / Brussel 7 februari 2008.

De Regie der Gebouwen, de overheidsinstelling die alle gebouwen van de federale overheidsdiensten beheert, publiceert al sinds 2000 geen jaarverslag meer.  Dat betekent dat het parlement al acht jaar geen enkel zicht of controle meer heeft op het aantal gebouwen dat Belgische staat in eigendom heeft en huurt.  Voor Lijst Dedecker (LDD) is het daarom ondenkbaar dat regering er nu weer aan denkt
om overheidsgebouwen te verkopen.

Rob Van de Velde, kamerlid LDD: “Nu vlug lijstjes opstellen en bepalen wat je kunt verkopen om het gat in de begroting te dichten is geen goed bestuur.  Het beheer van staatseigendommen vereist een doordacht beleid.
Zolang we geen correct beeld hebben van het vermogen, de financiële situatie en het resultaat van de Regie der Gebouwen is de verkoop van overheidsgebouwen puur pokerspel.  Het Rekenhof vraagt al jaren om dat jaarverslag, en LDD steunt die eis. ”

CD&V maakt bocht.
Net als gisteren wijst LDD er op dat de kwartaalregering de verkoop van overheidsgebouwen alleen aangrijpt om het groeiende gat in de begroting 2008 te dichten.
Of die opbrengsten per departement worden verdeeld of globaal, maakt niets uit.
De CD&V en minister van Justitie Vandeurzen, willen hun kopstuk op begroting, Yves Leterme alleen bijspringen om zijn rekeningen te doen kloppen.
Rob Van de Velde:  “De CD&V wil haar kiezers nu wijsmaken dat zij alleen ‘verantwoord‘
gaan verkopen.
Dat is larie, als de regering zelfs niet weet hoeveel haar patrimonium waard is. Misschien moet Vandeurzen zijn eigendommen wel verkopen om de uit de hand gelopen facturen van de gerechtshoven in Gent en in Antwerpen te betalen?” vraagt het LDD Kamerlid zich af.

LDD.
Voor Lijst Dedecker is het duidelijk dat de CD&V een bocht van 180 graden maakt, en nu verdedigt wat de partij jaren heeft verketterd. Het systeem van eenmalige verkopen is door het IMF, het Internationaal Muntfonds, als verderfelijk verworpen voor België.  De CD&V en de Open VLD gaan het opnieuw toepassen, omdat ze net als de paarse regering het niet aandurven om fundamenteel te besparen op de overheidskosten.

www.morse-press.be

Laatste update ( 14 februari 2008 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.