Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927690





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Overheidsgebouw te Brussel ongezond ?
18 maart 2006
Personeelslid die overheidsdienst aanklaagt krijg steun van "zieke" en andere collega?s. F.A.N.C. in gebreke inzake normen.

Brussel / Betekom   18 maart 2006  <zie ook artikel van 24 februari 2006>
Een overheidsgebouw te Brussel blijkt een ongezonde omgeving voor haar personeel te zijn, behalve de illegale ionische rookmelders zouden er ook radioactieve stoffen in de bouwmaterialen zitten.
Langdurige blootstelling aan lage radioactieve stralingen.
Het zou medisch blijken dat langdurige blootstelling aan radioactieve stralingen bij sommige personen ziekten veroorzaken wat in dat overheidsgebouw het geval blijkt te zijn maar er zit meer. 


Overheidsgebouw te Brussel ......

Gebouw zit vol Ionische rookmelders, de gipswanden 
bevatten Radium 226 en vermoedelijk ook Americium 241 !


Radioactief materiaal in bouwmaterialen.
Volgens een lachwekkend rapport dat AIB-Vin?otte ? Controlatom op 2 februari 2006 in opdracht van de Directie opmaakte, is er in de gyproc wanden die in dat gebouw massaal werden gebruikt, Radium 226 aanwezig. De manier waarop ze dat gemeten hebben lokt bij specialisten lachende reacties uit, maar de klager geeft niet op en gaat verder.
Meerdere personen.
Nu de zaak uit de doofpot komt, blijkt dat er meerdere personen die in dat gebouw werkten, ook ziek zijn geworden, maar een verband werd voordien nooit gelegd. Nu worden de krachten gebundeld en de Directie wordt blijkbaar nerveus.
Geen Wet voor radioactief materiaal in bouwmaterialen, ook hier is het F.A.N.C. in gebreke !
Uit het rapport van AIB-Vin?otte-Controlatom blijkt dat er in Belgi? geen normen  zouden bestaan voor het aanwenden van radioactief materiaal in bouwmaterialen, over de Wet van 28 februari 1963 of die van 20 juli 2001 spreken ze wijselijk niet.
Ook hier dienen we naar artikel 66 Bis van de Wet van 20 juli 2001 te verwijzen, ook hier is het F.A.N.C. in gebreke, zij moeten ingeval er specifieke internationale normen ontbreken, ze opstellen.
Meer controles.
Er is nu door de activisten een nieuw labo onderzoek gevraagd, de resultaten daarvan zijn binnen enkele dagen gekend, een nieuw schandaal dat mogelijk veel groter is dan het asbestprobleem is hier wellicht in de maak.
Politicus trekt staart in.
Een Politicus die in het dossier F.A.N.C. zijn staart roert en zich uit electoraal oogpunt profileert, daarvoor het zich tooien met de veren van een ander niet schuwt, wilde in dit dossier ook zijn nek uitsteken en Minister van Werk Van Velthoven interpelleren.
Maar zowel de ene als de anderen politicus en de Directeur Generaal van die overheidsinstelling zijn van SPa signatuur, dus maar stillekes zwijgen !   De ?ne politicus kwam in maart 2005 in de CBZ vertellen : ?Mijnheer Samain de socialisten hebben furieus gereageerd omdat we bezorgd zijn om de volksgezondheid !  Laat ons niet lachen, de wolven in het bos bijten mekaar immers niet.

 

Laatste update ( 19 maart 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.