Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929905





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
LDD : Laken deelt nog altijd de lakens uit en ontvangt de centen.
25 januari 2008
Koninklijke familie krijgt opslag om Vlamingen de verloochenen.

Bezoekers website Morsum Magnificat :
Ternat / Brussel, 25 januari 2008.

Jean-Marie Dedecker houdt wafel weer niet, maar heeft overschat van gelijk inzake dotaties Koningshuis.

------

PERSBERICHT van de LDD van 25 januari 2008.
Als iemand zich zorgen maakt of de lampionnen in het koninklijk park van Laken nog blijven branden, mag die op zijn beide oren slapen.  Albert en Paola moeten niet naar Electrabel stappen om hun factuur wat te milderen. Terwijl iedereen zit te klagen over minder koopkracht heeft het Koningshuis zijn dotatie
zien verhogen met 6,4 procent.  Dat is meer dan de inflatie en vooral een pak meer opslag dan de gemiddelde  Vlaming in het afgelopen jaar heeft gekregen.  De lonen zijn in 2007 gemiddeld met 2,4 procent gestegen.
De dotatie van de Koninklijke familie stijgt bijna met het 3-voudige, van 12,5  miljoen euro naar 13,3 miljoen euro.  En die bedragen zijn dus wel degelijk netto.  Waarom moet de indexaanpassing voor de vorst die 3 keer hoger zijn dan voor zijn onderdanen, die daar voor de helft nog worden op belast?
Het leeuwenaandeel gaat naar de hofhouding van Albert en Paola, die ruim 10 miljoen euro voor hun rekening nemen.  Daarnaast gaat koningin Fabiola ieder jaar met bijna anderhalf miljoen euro lopen, zodat ze sedert het overlijden van haar man Boudewijn, al bijna 20 miljoen euro heeft ontvangen. Om wat te doen?  Dat zullen ze wellicht in Spanje of in één of andere kerk wel beter weten.
Het is hoog tijd dat wij samen ophouden om die nutteloze ‘bollenwinkel’ in Laken te onderhouden.
Dat de Koning zelf wordt vergoed voor zijn opdrachten, tot daar aan toe.  Maar die uitgaven mogen dan wel eens deftig worden gecontroleerd.  Alleen moet die dotatie dringend beperkt worden tot de ‘noodzakelijke’ functies.  De fratsen van Laurent zouden we dit jaar niet meer betalen, zo zag het er toch naar uit. Zelfs de CD&V leek daar voor gewonnen.  Maar wanneer wordt die enorme werkloosheidsvergoeding van 318.000 euro per jaar echt stopgezet?  In Nederland verdienen de prinsen en prinsesjes de kost zoals iedereen.  Die weten dus wat een gewone burger aan belastingen betaalt, om ‘solidair’ te zijn met hun volk.  Bovendien wordt het tijd dat we die Laurens weer eens met zijn echte doopnaam aanspreken, Laurens dus, en niet Laurent, zoals hij zijn eigen naam heeft verfranst toen hij puber was.  Als de Vlamingen hem toch niets kunnen schelen, hoeft zij zeker hun centen niet te krijgen.

-------

NVDR :
Het is in ieder geval een kaakslag voor Vlaanderen dat het Koningshuis nadat ze de wil van de Vlamingen negeerde, op de koop toe nog eens opslag krijgt !

Redactie Morsum Magnificat  

Laatste update ( 14 februari 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.