Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929907





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Onderzoek naar oplichtingzaak rond banden Forrez nv.
23 januari 2008

Waarom de laatste eerst ?

Bezoekers website Morsum Magnificat : 408.900
Ternat / Beervelde / Gent / Ieper 23 januari 2008.

Het is frappant dat Jeurissen & C°, sinds Jupiter transport in juni 2006, een reeks oplichtingsuccessen heeft kunnen boeken waarbij bedrijven werden overgenomen en de activa al snel verdween, na Jupiter volgden Slock, Verhoeven, Forrez en toch liep Jeurissen & C° nooit tegen de lamp, ook niet bij Jupiter transport waar toch ook activa verdween ..... maar bij banden Forrez nv uit Zillebeke hanteerden ze vrij snel het advocatenzweepje, want van een .... en een .... vult een advocaat zijnen pot.

Vreemde volgorde.
De zaak Forrez nv, waarbij voor meer dan tachtigduizend euro ongedekte cheques werden uitgeschreven, komt niet in het nieuws en krijgt pas een aanvang in juni 2007.
Hier gaat het over een nieuwe klant van Forrez die meteen over een riant krediet van meer dan tachtigduizend euro kon beschikken, dat is wel de kat bij de melk zetten, én, schrijft men bij Forrez in een e-mail : "ge moet maar betalen als de banden verkocht zijn" .... en ze wérden verkocht, maar Forrez nv bleef met twee ongedekte cheques achter. Er is na een klacht met Burgerlijke partijstelling door de heren van Forrez nv nu al een onderzoek gestart dat nogal spectaculair verloopt en met de nodige intimidatie onder de vorm van huiszoekingen, grafologie, in beslagnames, etc. gepaard gaat.
Het komt erop neer dat het Parket van Ieper om een mogelijk verklaarbare reden, als eerste tot harde acties overgaat, toch is er in Gent óók een Onderzoeksrechter al geruime tijd met de zaken bezig welke in feite over dezelfde Nederlanders gaat, ook in Leuven wordt speurwerk verricht, maar Ieper blinkt uit. Tot dusver werden geen aanhoudingen verricht.

Altijd de kleine man.
In de zaak van Verhoeven Transport werden ook ongedekte cheques uitgeschreven en ook daar zijn er gedupeerden.  Ook daar is, zij het dan zonder huiszoekingsbevelen, een onderzoek aan de gang, maar de grote jongens, laat staan deze die in Nederland aan de touwtjes van Jack Jeurissen trekken (want die is vast en zeker de hoofdvogel niet), blijven allemaal buiten schot.  Voor zover ons bekend zijn er dus bij deze zaak al drie Onderzoeksrechters betrokken, of ze hun onderzoek op mekaar afstemmen is ons niet duidelijk.  Wat ons wel duidelijk is, is dat het weer de hele kleine garnaaltjes / werknemers zijn waarop Justitie haar pijlen verschiet, de groten blijven, zoals altijd, buiten schot.

Wordt vervolgd.

Redactie Morsum Magnificat.

Laatste update ( 14 februari 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.