Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929780





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Begijnendijk : zit er soms een vlieg aan de lamp.
16 januari 2008
Botert het nog wel tussen MGB en haar OCMW Voorzitter


Bezoekers website Morsum Magnificat : 405.300
Ternat / Begijnendijk 15 januari 2008.

Er zit blijkbaar een haar in de boter binnen de MGB, de partij van wijlen Bèreke Verhaegen die sinds jaar en dag het roer in handen heeft in Begijnendijk/ Betekom. 
Omdat MGB de “regerende” partij is levert zij ook de OCMW voorzitter en omdat de vorige liever 1e Schepen speelt, werd gezocht naar vervanging die al snel gevonden was, maar er werden aangaande die benoeming veel vraagtekens geplaatst, ook door de oppositie (Samen.be.).

Nieuwe OCMW voorzitter.
Omdat de gekozen OCMW Voorzitter geen enkele sociale of andere specifieke opleiding heeft genoten, zoals management of dergelijke, is deze in feite niet geschikt maar, geen nood, zoals gewoonlijk had MGB na het gemor van de oppositie de oplossing klaar. 

Commissie.
Er werd wegens vraagtekens die de oppositie rond de OCMW benoeming plaatste, door de MGB meteen een oplossing gevonden en een commissie opgericht waarbij een afgevaardigde van de Gemeente toezicht moet houden op de werking van het OCMW (en zich meteen bemoeien met het beleid natuurlijk). 
Wil het nu toch wel lukken zeker,  dat de aftredende Voorzitter én MGB politica nu als toezichthouder van de gemeente bij het OCMW wordt gedetacheerd, dat met dit zoveelste MGB spelletje niet iedereen tevreden is, ligt voor de hand, nu komen er blijkbaar ook barsten in het front.

Nieuwjaarsbijeenkomst.
Naar jaarlijkse gewoonte was er vorige week (4 januari) een nieuwjaarsdineetje in de school aan de De Bruynlaan waarbij behalve Burgemeester en Schepenen, gemeentepersoneel, OCMW raad en personeel ook de oppositie aanwezig was. Het viel daar sommigen op dat de Voorzitter van het OCMW plaats had genomen bij het OCMW personeel en niet bij de MGB top ? 
Frappant is dat  de OCMW Voorzitter ook opvallende afwezige bij de laatste twee OCMW raadszittingen waar zij wordt vervangen door  Paul A. dezelfde persoon die haar blijkbaar ook vervangt bij het dagelijks bestuur van het OCMW.  

Deining.
Het ziet er dus naar uit dat er, naar voorbeeld van de ruzie destijds met Roger Verduyckt, nu opnieuw  binnen de MGB van wijlen Bèreke Verhaegen deining is ontstaan en de Voorzitter van het OCMW wel eens de inzet en het onderwerp voor een nieuwe strijd, alsmede het kind van de rekening zou kunnen worden.

wordt wellicht vervolgd.    JVDS ©

www.morse-press.be

Laatste update ( 16 januari 2008 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.