Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926620





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Agentschap Nucleaire Controle zelf grootste kankergezwel.
13 januari 2008

Kankerverwekkend Radium en Americium lekken nog steeds in het milieu.


PERSBERICHT  - Ternat / Haren 13 januari 2008.

Nog altijd 4 illegale radioactieve bronnen op
de gebouwen van de MIVB – STIB te Haren (Stelplaatsen).

Heden morgen weer een Leuvense professor op de VRT Radio, steeds minder kankers door het roken van sigaretten, nu komen de kankers meer uit ondermeer milieuvervuiling klonk het bij de professor. 

Radioactiviteit in het milieu.
De Belgische Staat werd in 1970 door de Europese Commissie voor Atoomenergie (Euratom) gewaarschuwd voor de gevaren van het onnuttig gebruik van radioactief materiaal dat aan opvangers voor bliksem werd toegevoegd.
Het gaat om zeer gevaarlijke “Alfastralers” waarbij Radium-226 en Americium 241 werden gebruikt, maar de overheid (DBIS) deed haar werk niet en er werden 90.000  radioactieve bronnen overal geplaatst, ergo, ze waren dan nog illegaal !

F.A.N.C. Zelf de grootste kanker.
Door de niet aflatende acties die ik sinds 1985 voer, werd na een lange strijd én de bevindingen van  een werkgroep Nucleaire veiligheid na 22 vergaderingen achter gesloten deuren op 18 april 2007 de vuile was van het FANC in de Commissie Binnenlandse Zaken opgehangen, maar de verantwoordelijke Minister, Patrick Dewael, heeft sindsdien nog niets concreets ondernomen dat er op wijst dat het FANC nu wél werkt. Wij bewijzen hier andermaal dat het FANC dat ons moet beschermen tegen radioactief kankerverwekkend materiaal, zélf de grootste kanker is.

Stelplaatsen MIVB-STIB.
Deze morgen 13 januari 2008 stellen we vast dat er op de gebouwen van de stelplaatsen van de MIVB/STIB  te Haren, nog altijd 4 illegale radioactieve opvangers, die het milieu kunnen belasten, staan opgesteld. Het gaat hier om bronnen met een activiteit van 40Gb (Gigabecquerel), én een type toestel waarvan we weten dat het gemanipuleerd kan zijn.

www.morse-press.be

 

Laatste update ( 06 april 2008 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.