Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929676





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Morsum Magnificat 149 beschikbaar - 10 jaar Morsum Magnificat
03 januari 2008

Ander Nieuws vindt men alleen bij Morsum Magnificat.


Bezoekers website Morsum Magnificat : 398.700
Ternat 02 januari 2007.

Inhoud Morsum Magnificat 149.

- LDD Palmt Vlaams Belang in.
- Overzicht dag- en snelnieuws december 2007.
- Kringloopwinkels gevaarlijke elektriciteit.
- Autokerkhof in natuurgebied te Wezemaal.
- 10 Jaar Morsum Magnificat Rinus Hellemons stichter MM.
- Begijnendijk – Veiligheid – Jan Peeters – Raambeek – eerste dossier naar Politie.
- A.R.E.I. Hoe wijzigt men dat.
- Onteigeningen Cart16 Deel III.

- CD&V Genk Jan Olaerts ziek ? Hugo Vandenberghe.

- Ternat – Activiteiten Assesteenweg.

- Leuvense Justitie – Invloed politiek moet stoppen.

- Gewezen advocaat : Op de persoonlijke toer

- Forrez nv beschuldigt werknemer – Randstad gaat boekje te buiten.

- 10 Jaar Morsum Magnificat – Hoe is het gegaan.

- Zestien onderwerpen naar het Comit P over de BRT zone.

- Mini autokerkhof te Wezemaal al opgeruimd.

- Mars op Laken 16 maart 2008  

In 2008 zal het tien jaar zijn, dat de huidige redactie Morsum Magnificat®  uitgeeft, aanvankelijk uitsluitend voor radioamateurs, beoefenaars van de radiotelegrafie, maar van dat soort mensen zijn er té weinig en bovendien is het een uitstervend ras, wie mag er vandaag nog zeggen de “punt / streep” code van Samuel Finley Breeze Morse goed te beheersen ?
Tussen de radioamateurs vinden we er hier en daar nog ééntje, maar ook die wereld is er één van zonderlingen en de moderne communicatie heeft niet alleen de radiotelegrafie overbodig gemaakt, maar ook het radioamateurisme, het experimenteel radio onderzoek heeft al lang geen reden meer van bestaan.
  

Tien jaar Morsum Magnificat.
In Morsum Magnificat 149 geven we wat uitleg onder welke omstandigheden Morsum Magnificat in 1983 door de Nederlander Rinus Hellemons gesticht werd, deze Nederlandse militair, die op 01 april 1989 is overleden, was een excentriekeling  én bewonderaar van Adolf Hitler, enkele Nederlandse radioamateurs die hem vandaag nog altijd vereren weten het niet of willen het niet weten.
Toch was het één van de redenen waarom ik Rinus vóór zijn dood niet meer ben gaan bezoeken, maar hij bleek het te begrijpen.
Door het feit dat ik al vanaf mij twaalf jaar met “Morse” te maken heb en marconist ben geweest, duizenden verbindingen in telegrafie, zowel op professioneel als op het vlak van de hobby, heb gemaakt, blijft de interesse tot het einde van mijn dagen bestaan en heb ik, na herhaald verzoek van Rinus Hellemons, de taak tot het uitgeven van Morsum Magnificat in 1998 op mij genomen en doe dat vandaag, zij het dan in een gewijzigde versie, nog steeds.

Morsum Magnificat in 2008.
Indien we voldoende abonnees kunnen krijgen, dus méér dan dat vandaag het geval is, gaan we gewoon verder, maar er zal vanaf het nummer 150, telkens één pagina worden ingelast met de belangrijkste artikels uit Morsum Magnificat voor radioamateurs / telegrafiebeoefenaars, de redactie bezit nog alle dossiers van iedereen die sinds 1998 (en voordien) verhalen stuurde, sommigen onder hen, zijn ondertussen al overleden, dan brengen we een postuum verhaal.

Ander nieuws.
Voor het overige zal er niets wijzigen, we blijven ons totaal en los van alle politiek opstellen, we willen met iedereen praten die met ons praat en we zullen ons ook in 2008 niet laten imponeren, noch intimideren. Het ijveren voor veiligheid (door en voor werknemers en op werven) en het verdedigen van de zwakkeren zal blijven primeren, wij achten ons stukken beter dan de vermeende politieke socialisten die pas rijk zijn als de anderen arm zijn.
Het is zeer spijtig dat velen ons niet begrijpen en zij die dat wel doen hebben schrik, heel veel schrik van het systeem, de loge, het machtsmisbruik, broodroof, uitsluiting en vele andere onderdrukkingsmiddelen waarover de machtshebbers beschikken.
Hoewel velen het denken, zijn wij geen “Don Quichote ” want onze acties hebben bijna altijd resultaat, alleen worden wij er financieel zelf niet beter van, dat is het formele bewijs dat onze maatschappij totaal in de verkeerde richting denkt en handelt, hoe meer ge de boel oplicht, hoe meer ge knoeit, hoe beter men wordt, de omgekeerde wereld waaraan wij niet meedoen.

www.morse-press.be

Laatste update ( 18 februari 2011 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.