Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927683





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Koninklijk Paleis betrokken bij problematiek rond F.A.N.C.
07 maart 2006
Hof vraagt onderzoek over de mogelijke aanwezigheid van Radium 226 bronnen.


Betekom / Brussel 7 maart 2006
Op het Paleis te Laken stond er een radioactieve opvanger van HOREMANS- Souply, ondertussen is dat toestel daar verwijderd maar hoe en door wie en vooral op welke manier, is een groot vraagteken.


Het Hof is nu ook op de hoogte dat ze mogelijk nog met radioactieve
bronnen ziet opgescheept


Laten de " Nucleaire Inspecteurs " van het F.A.N.C. daar maar eens
hun tanden op stukbijten


Horemans- Souply op het Paleis te Laken.
Aangezien het Hof richting Kabinet van Minister Dewael haar bezorgdheid in het dossier F.A.N.C. heeft uitgedrukt, is het aangewezen dat het F.A.N.C. volgende nagaat :
- In welke omstandigheden werd de Horemans- Souply op het Paleis te Laken verwijderd.
- Wie voerde de verwijdering uit.
- Wanneer gebeurde de verwijdering, v??r 20 juli 2001 of daarna.
- Werden er besmettingsmetingen uitgevoerd op de onderliggende delen.
- Bestaat er een rapport van fysische controle.
- Welk is het nummer van het ?S? formulier t.b.v. NIRAS.
- Wie vervoerde de Horemans- Souply en in wiens opdracht.
Etc.
Het is niet uit te sluiten dat ook de bronnen van di? Horemans- Souply losgekomen zijn v??r de verwijdering en daar nog ergens liggen !  Stel U voor : Radium 226 bronnen op het Paleis te Laken !
Geen vertrouwen in het F.A.N.C.
Aan de Intendant, die in opdracht van het Paleis een brief schreef aan de firma VeBo Electroadvies bvba te Betekom, wordt de aandacht gevestigd dat een controle beter zou worden uitgevoerd door een organisme voor fysische controle dat in het verleden al heeft bewezen het meest onafhankelijk en deskundig te zijn en dat het Hof geen vertrouwen kan stellen in een Agentschap voor Nucleaire Controle waarvan de leiding wegens ? Incompetentie ? aan de kant werd gezet.
Incompetente leidinggevende personen zijn ook ongeschikt om te oordelen of degenen die ze in dienst nemen / hebben competent zijn.
Radium 226 plaatjes losgekomen.
Er is tussen de vier vergunde ??n bedrijf die haar job, tot groot ongenoegen van het F.A.N.C., op een professionele manier uitvoert en ook effectief, na verwijdering van het illegaal radioactief element, over voldoende knowhow en meetapparatuur beschikt zodat besmettingen ?cht aan het licht komen.
Daaruit volgt dat er bij de verwijdering van een Horemans- Souply te Aubel door dat bedrijf bij de calibratie van een BERTHOLD LB 124 <Besmetting monitor> abnormaal hoge achtergrondstraling werd gemeten en als gevolg daarvan werd ontdekt dat er in de tuin z?maar radioactieve onderdelen van de Horemans- Souply lagen.
Het F.A.N.C. diende dat te bevestigen.
Dat een radioactieve bron (Radium 226) vanaf een 20m hoger gelegen plaats in de tuin was terecht gekomen, moest het Agentschap met lede ogen vaststellen. Dat er van dergelijke Horemans- Souply toestellen een paar honderden <zoniet duizenden> in het verleden werden geplaatst en voordien ook al op andere locaties bronnen zijn losgekomen, houdt het F.A.N.C. onvoldoende bezig.
Laatste update ( 07 maart 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.