Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929676





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Brand te Arnemuiden ook elektrische oorzaak.
25 december 2007

Toegelaten stroom in elektrische leidingen.


Bezoekers website Morsum Magnificat : 395.400
Ternat / Arnemuiden 25 december 2007.

In Morsum Magnificat 131 hebben we een artikel gebracht over de kritiek die men in Nederland heeft geuit op de VROM, ook de Volkskrant  bracht daarover een artikel.
Morsum Magnificat had eveneens contact met de politie van Zeeland, wat de vriendelijkheid betreft, kan de Belgische politie alvast in Nederland in de leer gaan.

De politiewoordvoerster Meres De Bout is al 24 uur in de weer om iedereen te woord te staan, “vergeet de “Plafonnière” maar”, zegt de woordvoerster, “maar ik ben ook geen techneut, de brand is vermoedelijk ontstaan door de oververhitting in een snoer op de bovenverdieping, dus niet in de zaak”.

Toegelaten stroom in elektrische leidingen (art. 117 AREI).
Na een gesprek van enkele minuten diende de politieagente de stelling van Morsum Magnificat te beamen, het is een snoertje dat oververhit (vanwege het Joule effect) is geraakt zodat de spullen in de omgeving zijn gaan branden, het komt er dus op neer dat de stroom die door dat snoertje is gegaan veel te hoog was voor de sectie ervan, dus een te hoge zekering had voor de dikte (sectie) van de draad.

Overal hetzelfde.
Ook hier in België zijn elektrische installatie over het algemeen niet in orde,  wij schatten dat minstens 80% van de elektrische installaties van particulieren, maar ook van bedrijven, op één of andere manier niet in orde is, de schuld daarvan ligt opnieuw bij de overheid, er is veel te weinig controle en er zijn veel te veel elektriciens die hun job niet kennen, zelf de controleorganismen doen hun job niet naar behoren.

Slachtoffers.
Het is pas wanneer er zoals hier slachtoffers zijn, en dan nog kinderen, dat de lijkenpikkers van de klassieke pers er weer munt uit willen slaan. Anticiperen of kritiek van de pers op het beleid dat de conformiteit van de elektrische installaties moet controleren zou politiek incorrect zijn, journalisten zijn er om politici in het zadel te helpen, niet om mensen tegen de gevaren van elektriciteit, zoals overspanning, kortsluiting, brand en elektrocutie te beschermen.  

Verbeeck Erik ©  
Elektrotechnicus niveau A1
Hoofdredacteur Morsum Magnificat

Laatste update ( 26 december 2007 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.