Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929676





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Mini milieuschandaal rond Kabinetsmedewerker Bruno Tobback - Persbericht
21 december 2007

Zachte intimidatie omdat broer commissaris bij de recherche is.


Ternat / Rotselaar 21 december 2007

PERSBERICHT.

Door het onderzoek naar de alsmaar toenemende buurt- en milieu hinder vanwege de activiteiten van de Floere Bloes in Wezemaal en de vervuiling van de omgeving door sluikstorten en het dumpen van grote stukken, zoals een caravan, kom ik méér op het spoor.

Socialisten bedriegen de kleine man.
Dat socialisten pas rijk zijn als de anderen arm zijn, is bekend, dat een radijssocialist (rood met een wit buikje) als Bruno Tobback zich met “Groene”  milieuzaken gaat inlaten is ongepast, maar het komt er op aan een job te hebben en liefst ééntje die goed opbrengt.  Ministers zoals Bruno Tobback verdienen goed, zeer goed, daarom mogen de medewerkers van het Kabinet ook wel wat verdienen, één van de medewerkers amuseert zich wat met aan auto’s te prutsen, of kunnen we misschien beter zeggen : een handeltje opzetten.




Volgens eigenaar Kurt dient de batterij om het zeil
op zijn plaats te houden, dat zo'n batterij lood (Pb)
en zwavelzuur H2So4 bevat is blijkbaar onbelangrijk,
Kurt had er ook gewoon een steen kunnen gebruiken .... 

Milieuprobleem.
In het Kerkebroek te Wezemaal liggen prachtige lapjes grond met vijvers, men bouwde er chalets maar alvast één ervan (Willy Beerens) had pech, hij mocht zijn prachtige chalet aan de vijver afbreken. Het is daar in het Kerkebroek, een kwetsbaar <natuur> gebied, waar een medewerker van het Kabinet van Bruno Tobback op een opppevlakte van 12 are maar eventjes 22 autowrakken heeft neergepoot, "We" wie is dat, de schoonmoeder ?,  hebben daar 1Ha gekocht zegt Kurt.

Duur.
Wellicht als gevolg van de overlast in de buurt van de jeugdige fuifnummers van de Floere Bloes, werd er van één van de autowrakken een ruitje stuk gegooid, Kurt O. (de eigenaar) wilde klacht indienen bij de politie, maar zegt Kurt : “Dat wordt toch geseponeerd” … frappant is wel, dat de man niet eens een vergunning zou hebben om daar autowrakken neer te zetten !
Het gaat om “Old Timers” allemaal Peugeot 504 van de befaamde carrosseriedesigner Pininfarina en dat zijn dure onderdelen, is de chauffeur van Bruno Tobback handelaar in bijberoep of verzamelaar ?  Oldtimers of niet, het zijn ook autowrakken en die horen niet thuis in een natuurgebied, tenzij iemand goede relaties heeft met de politiek, én de politie ?? 

Rotselaar is “Menselijk”.
De gemeente Rotselaar gaat het probleem “op een menselijke manier oplossen” zeggen ze daar.
Hoe het komt dat niemand die autowrakken heeft gezien, ook niet de ambtenaren van de  ruimtelijke ordening te Leuven (die vijftig meter verder, het chalet van Willy Beerens lieten afbreken), is voor ons een vraag. We kunnen dus concluderen ; Jawel, Rotselaar is menselijk voor de éne en onmenselijk voor de andere, verschil moet er altijd zijn.

Inbraak.
Eén of twee maanden geleden is er in het naastliggend chalet (dat wegens een beroepsprocedure mocht blijven staan) ingebroken. De politie (van de BRT) is er bij geweest maar dat daar auto’s staan, dat zullen ze (wijselijk) niet hebben (mogen) zien.

Zachte intimidatie.
Toen ik de eigenaar van de auto’s in het kader van een artikel telefoneerde, fluisterde deze al snel in mijn oor dan zijn broer commissaris is bij de Leuvense recherche, alsof die zachte intimidatie énig effect heeft.
Op mijn vraag of die broer het zou waarderen indien ik hem in dat verband zou bellen, zei Kurt : “Doe maar, hij verwacht u” …  Daarop neem ik de tweede lijn en bel de broer (Burd) op, maar die had geen tijd !!
Het zou er nog aan te kort komen dat de commissaris van de Leuvense recherche overtredingen van de milieuwetgeving van zijn broer zou verdedigen, dat zou onmiddellijk een nieuw dossier voor het Comité P creëren.

Verbeeck Erik ©
Onafhankelijk freelance onderzoeksjournalist

Laatste update ( 23 december 2007 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.