Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929680





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Begijnendijk dient weer klacht in-Update1
12 december 2007
Eerst bij de politie nu bij de RVJ.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 2.599.300
Ternat / Betekom 12 december 2007.

--- Update 2 9:15 3/06/2014
Begijnendijk betaalde het gelag en het ereloon van de advocaten.
Het OCMW van Begijnendijk en Lisette Verbeeck voerde tot in Hoger Beroep te Brussel rechtszaken tegen Erik Verbeeck en MORSE-Press Vof, maar nergens of nooit werden de beklaagden veroordeeld. De belastingbetalers in Begijnendijk kunnen het gelag betalen. Lisette Verbeeck en advocaten Patricia Stevens en Johan Hendrickx gingen op hun bek. Er kwam onenigheid in de politiek, Lisette Verbeeck liep over naar sp.a en Patricia Stevens hing haar politieke toga aan de kapstok.
De waarheid.
Morsum Magnificat bracht niets anders dan de waarheid en dat kan nooit laster zijn.
--- einde update 2 


--- Update 1 22:41 6/03/2012
6 maart 2012 Laatste artikel
--- einde update 1 

    


Patricia Stevens,
onder haar Voorzitterschap (OCMW) werd
terminaal kankerpatiënt Danny L. in 2006 op een onmenselijke manier  door het OCMW behandeld, Danny is in april 2007 aan kanker overleden.
Patricia Stevens schreef op haar verkiezingsdrukwerk dat ze behalve twee kindjes, ook een drukke Advocatenprakrijk heeft en dat is
niets minder dan belangenvermenging.

Danny L. daagde het OCMW van Begijnendijk onder voorzitterschap van Patricia Stevens toen twee keer op een rij voor de Arbeids-rechtbank te Leuven en het OCMW van Begijnendijk verloor tot twee keer toe de zaak !


Politieke afrekening.
Het OCMW van Begijnendijk wil de politieke afrekening van het gemeentebestuur van Begijnendijk richting hoofdredacteur van Morsum Magnificat verder zetten, het afnemen van de journalistieke activiteiten zou perfect in hun dictatoriaal
kraam passen.

Vele inwoners van Begijnendijk hebben schrik om wanneer ze hun nek uitsteken
zoals recent Marc Verlinden compleet onderdrukt te worden.  Marc werd al
door de oppositie gewaarschuwd : "Pas op" want ze zijn tot alles in staat !
Marc Verlinden werd zelfs door de poltiecommissaris Truyens bedreigd ! De MGB
spant zelfs de politie voor hun kar !



                 Lisette Verbeeck,
          Op de troon gehesen en
           voor de Stevenskar 
                   gespannen. 


Na ons eigen onderzoek in Begijnendijk en Betekom, en publicaties, stuurde een
lezer van Morsum Magnificat volgende lezersbrief :
Ik lees dat Lisette Verbeeck klacht heeft ingediend wegens laster en eerroof,de waarheid kwetst.
In het verleden heb ik tientallen keren een zwarte Mercedes met nummerplaat KAB740  opgemerkt op de oprit bij Lisette Verbeeck, deze  zwarte Mercedes behoorde toe aan niemand minder dan Berreke Verhaegen.
Volgens " het openbaar gerucht ",  -een uitdrukking waar ook de politie zo graag mee uithaalt om mensen te kwetsen-, wisten heel wat mensen van de verhouding Berreke Verhaegen en Lisette Verbeeck . Wat kwam Berreke daar doen....de gazet lezen of met de ...kaarten spelen ...ik weet het niet.
Naam en adres bij de redactie bekend.


Lisette Verbeeck is de huidige Voorzitter OCMW en was een goede vriendin van de overleden burgemeester en MGB partijgenoot Berreke Verhaegen.  Niettegenstaande Lisette Verbeeck geen opleiding voor maatschappelijk werk heeft gehaald , noch buitengewone studies heeft gevolgd, is ze via politieke elleboogwerk Voorzitter OCMW geworden.  Politici genieten niet dezelfde bescherming van de privacy als privepersonen, maar dat weten de garnaalpolitici in Begijnendijk niet. 

Lisette Verbeeck diende
klacht in bij de locale politie.
In haar klacht bij de locale politie van Begijnendijk tegen de hoofdredacteur van Morsum Magnificat zegt de politica : "dat door haar in artikels van Morsum Magnificat als vriendin van Berreke Verhaegen te bestempelen er wordt geïnsinueerd dat ze het bed met Berreke Verhaegen zou hebben gedeeld" einde citaat.
Dat zijn echter de woorden en de gedachten kronkels van Lisette Verbeeck zelf en wie het schoentje past trekt het aan ...

Persvrijheid.
Omdat Morsum Magnificat gebruik maakt van de persvrijheid, waarbij het ook mogelijk is om het leven van politici te bekijken, wil Begijnendijk in al zijn venijnige vormen de persvrijheid, vrije meningsuiting en rechten van de mens aan banden leggen.

Onmenselijk OCMW.
Morsum Magnificat onderzoekt sinds twee jaar allerlei mistoestanden in Begijnendijk, zoals het gesjoemel rond het standbeeld van marcinelle, het OCMW, de arbeidsveiligheid, de verkeersveiligheid, alle artikels zijn gefundeerd, bronnen nagetrokken en / of onderzocht en in andere gevallen beschikken wij over bewijsmateriaal. Personen die in de artikels voorkomen worden als ambtenaar gewogen op hun professionele kwaliteiten naar het publiek toe (en niet in hun privéleven zoals men beweert).

Antwoordwet.
Omdat het OCMW van Begijnendijk in geen enkel geval gebruik maakt van de antwoordwet en meteen, zowel bij de politie (van Begijnendijk - nogzal wiedes-) als bij de HRJ, klachten neerlegt bewijst het OCMW dat het de bedoeling is om de journalistiek aan banden te leggen.

Arbeidsrechtbank.
Indien uit hun handelingen blijkt dat ze de sociale rechten en waardigheden van de mensen niet respecteren waardoor rechthebbenden naar de Arbeidsrechtbank moeten stappen en het OCMW het pleit voor dezelfde persoon tot twee keer achtereenvolgens verliest, dan is het de plicht van de Pers om dat in de openbaarheid te brengen en dat heeft niets met de schending van de privacy te maken. Het is uitgerekend dat wat het OCMW van Begijnendijk met haar klachten tracht te vermijden wat het beperken van de persvrijheid betekent.

Rechten verdediging.

Of de RVJ één en ander bij een niet lid kan afdwingen en zich, nadat er klacht werd ingediend bij de politie, kan uitspreken, lijkt vooralsnog twijfelachtig, het zou zelfs een schending van de rechten van de verdediging kunnen betekenen.

Morsum Magnificat en de uitgever MORSE-Press VOF zullen in ieder geval de RVJ van antwoord dienen en bij een eventuele hoorzitting de torenhoge dossiers, zonder bronvermelding, voorleggen.

Verbeeck Erik
Freelance onafhankelijk onderzoeksjournalist.
Lid Unie van de Uitgevers van de Periodieke Pers -UPP-.
Lid van de VJV. 
Hoofdredacteur Morsum Magnificat.

J.Van Der Sande
MORSE-Press VOF
Lid van Inie van de Uitgevers van de Periodieke Pers -UPP-.
Verantwoordelijk uitgever Morsum Magnificat
®
www.morse-press.be




Begijnendijk is wijd en zijd bekend door de bizarre wijze waarop de MGB aan politiek doet, de geestelijke en ondertussen overleden vader van de MGB is het legendarische Berreke Verhaegen die in feite een kleine dictator was.

Belangenvermenging. 

Verhaegen was jarenlang burgemeester omdat hij via zijn gelijknamige meubelzaak, waarin een feestzaal is gevestigd, politiek en zaken kon vermengen, zijn volgelingen en geïndoctrineerde zijn uit hetzelfde hout gesneden en dulden geen enkele tegenspraak of openlijke keuze voor andere partijen.
Ook de vorige Voorzitter van het OCMW en MGB partijlid (Patricia Stevens) maakte zich schuldig aan belangenvermenging, in haar verkiezingsdrukwerk schreef ze dat ze behalve twee kinderen ook een drukke Advocatenpraktijk heeft, dergelijke passages in een verkiezingspamflet is pure belangenvermenging. 

                               Zij willen de persvrijheid in de kiem smoren ... 
Laatste update ( 25 april 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.