Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926620

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Begijnendijk dient weer klacht in.
12 december 2007
Eerst bij de politie nu bij de RVJ.

 

PERSBERICHT. Ternat / Betekom 12 december 2007.

Lees ook het nieuwsbericht :
http://www.morsum-magnificat.be/administrator/index2.php?option=com_content&sectionid=1&task=edit&hidemainmenu=1&id=1048

Begijnendijk is wijd en zijd bekend door de bizarre wijze waarop de MGB aan politiek doet, de geestelijke en ondertussen overleden vader van de MGB is het legendarische Bèreke Verhaegen die in feite een kleine dictator was.

Belangenvermenging. 
Verhaegen was jarenlang burgemeester omdat hij via zijn gelijknamige meubelzaak, waarin een feestzaal is gevestigd, politiek en zaken kon vermengen, zijn volgelingen en geïndoctrineerde zijn uit hetzelfde hout gesneden en dulden geen enkele tegenspraak of openlijke keuze voor andere partijen.
Ook de vorige Voorzitter van het OCMW en MGB partijlid  (Patricia Stevens) maakte zich schuldig aan belangenvermenging, in haar verkiezingsdrukwerk schreef ze dat ze behalve twee kinderen ook een drukke Advocatenpraktijk heeft, dergelijke passages in een verkiezingspamflet is pure belangenvermenging.

Persvrijheid.
Omdat Morsum Magnificat gebruik maakt van de persvrijheid, waarbij het ook mogelijk is om het leven van politici te bekijken, wil Begijnendijk in al zijn venijnige vormen de persvrijheid, vrije meningsuiting en rechten van de mens aan banden leggen.

Onmenselijk OCMW.
Morsum Magnificat onderzoekt sinds twee jaar allerlei mistoestanden in Begijnendijk, waaronder het gesjoemel met het Marcinelle standbeeld, de arbeidsveiligheid, de verkeersveiligheid, het OCMW, alle artikels zijn gefundeerd, bronnen nagetrokken en / of onderzocht en in andere gevallen beschikken wij over bewijsmateriaal. Personen die in de artikels voorkomen worden als ambtenaar gewogen op hun professionele kwaliteiten naar het publiek toe.

Antwoordwet.
Omdat het OCMW van Begijnendijk in geen enkel geval gebruik maakt van de antwoordwet en meteen, zowel bij de politie als bij de RVJ, klachten neerlegt bewijst het OCMW dat het de bedoeling is om de journalistiek aan banden te leggen.

Arbeidsrechtbank.

Indien uit hun handelingen blijkt dat ze de sociale rechten en waardigheden van de mensen niet respecteren waardoor rechthebbenden naar de Arbeidsrechtbank moeten stappen en het OCMW het pleit voor dezelfde persoon tot twee keer achtereenvolgens verliest, dan is het de plicht van de Pers om dat in de openbaarheid te brengen en dat heeft niets met de schending van de privacy te maken. Het is uitgerekend dat wat het OCMW van Begijnendijk met haar klachten tracht te vermijden wat het beperken van de persvrijheid betekent.

Rechten verdediging.
Of de RVJ
 éénn en ander bij een niet lid kan afdwingen en zich, nadat er klacht werd ingediend bij de politie, kan uitspreken, lijkt vooralsnog twijfelachtig, het zou  zelfs een schending van de rechten van de verdediging kunnen betekenen.

Morsum Magnificat én en de uitgever MORSE-Press VOF zullen in ieder geval de RVJ van antwoord dienen en bij een eventuele hoorzitting de torenhoge dossiers, zonder bronvermelding, voorleggen.

Verbeeck Erik
Freelance onafhankelijk onderzoeksjournalist.
Hoofdredacteur Morsum Magnificat.

J.Van Der Sande
MORSE-Press VOF
Verantwoordelijk uitgever Morsum Magnificat ®

www.morse-press.be

 

 

Laatste update ( 03 juni 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.