Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929681





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Schietpartij te Lot, minder leuk politiewerk
10 december 2007
Moet de politie haar tactiek soms niet bijsturen ?


Bezoekers website Morsum Magnificat : 384.800
Ternat 10 december 2007.

Hoe rooskleurig de politici het ook allemaal mogen voorstellen, het  is onmiskenbaar dat de criminaliteit toeneemt, we moeten daarbij de keiharde feiten durven zien.
De politiediensten moeten daarmee terdege rekening houden en dat doen ze, zoals te Lot blijkt onvoldoende, moet de politie, net als de brandweer niet beter opgeleid worden ?
Stellen we hier niet vast, dat de gangsters wéér uit het zuiden van het land komen, zijn we de bende van Nijvel soms al vergeten ?

Tactiek.
Ons lijkt het, dat een nachtelijke patrouille uit ervaren mensen zou moeten bestaan, geeft toe, een meiske van 23 jaar kan nooit voldoende ervaring hebben om het hoofd te bieden aan gangstermethodes, en goed, ze waren niet eens uitgestapt, ze hadden geen kans.
Uit deze feiten moet de politie haar conclusies trekken en in dergelijke tussenkomsten haar tactiek aanpassen door niet met een opvallende combi tot vlak voor de deur van de plaats waar alarm is geslagen te rijden. Zouden ze niet beter vóór de plaats van het gebeuren stoppen en enkele tientallen meters te voet lopen zodat de “Target” minder opvalt (door de opvallende toeters en bellen van de politieauto), zo’n opvallende wagens zijn, zoals hier is bewezen, niet zo gunstig.

Erik Verbeeck ©

www.morse-press.be

Laatste update ( 10 december 2007 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.