Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926621

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
PERSBERICHT - Vragen aan Kabinet Verwilghen.
09 december 2007
Interpellatie aan de Cel Energie - P.Gekiere


PERSBERICHT -
Ternat 09 december 2007.

Naar aanleiding van de niet conforme elektrische installaties in tientallen kringloopwinkels waar personeel en bezoekers risico's lopen vanwege het gevaar voor overspanning, kortsluiting, brand en elektrocutie willen wij aan de Minister volgende signaleren / vragen stellen :
Het is u niet onbekend dat de Algemene Directie Energie, qua controles op de conformiteit van de elektrische installaties faalt en het is u eveneens bekend dat de bevoegde Minister die moet toezien op de werking van zijn diensten, niets over de Directeur generaal van de Algemene Directie Energie te zeggen heeft.

Het is u eveneens bekend dat na het op rust stellen van FERNAND SONCK, er maar één kandidaat was om deze te vervangen en dat was de Franstalige Marie Pierre Fauconnier (PS).
Dat de algemene toestand van de elektrische installaties erbarmelijk slecht en gevaarlijk is, heb ik al met duizenden meldingen aangetoond, ook de malaise met de keuringsorganismen blijft verder aanslepen, kortom de Algemene Directie Energie faalt over de ganse lijn.

Recent vernemen we op de koop toe dat de enkele Ingenieurs van de Algemene Directie Energie door de houding van hun Directeur Marie Pierre Fauconnier, de situatie meer dan beu zijn, één ervan (JM) zou zelfs zijn overplaatsing naar de Economische Inspectie hebben gevraagd, hij is de gang van zaken kots beu maar het zou anderzijds niet de eerste keer zijn, dat JM met de Directie in de clinch ligt.

Tot overmaat van ramp heeft JM nu ook nog wegens het recupereren van vele overuren (?) twee maanden, dus tot een stuk in 2008, verlof genomen. In feite blijven er daardoor slechts twee ingenieurs over (één in Vlaanderen en éénn in Wallonië) die ten velde controles kunnen uitvoeren  !

We hebben het over zo'n 112.000 kilometer laagspanningsnet, 6.000 hoogspanningspylonen, 15.000 elektriciteitscabines (hoogspanning), nagenoeg 5.000.000 elektrische installaties bij particuliere abonnees, etc.

Gaat de Minister nog ingrijpen of de zaken op haar beloop laten?

PERSBERICHT  - Morsum Magnificat ®
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 23 juli 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.