Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927584





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
F.A.N.C. Verzegelt opnieuw "Bunker" radioactief materiaal
02 maart 2006
Duizenden radioactieve ?open? bronnen blijven onaangeroerd  


Begijnendijk / Betekom  02 maart 2006
Na een verzegeling op 29 november 2005, een ontzegeling op 20 december 2005 heeft het Agentschap Nucleaire Controle opnieuw de opslagplaats(en) van de firma VeBo verzegeld.
Bunker.
De firma V heeft na een in juni 2005 opgemaakt rapport van A.V.N. het nodige gedaan om de stralingen in de omgeving van de vergunde opslagplaats te reduceren, dit niettegenstaande er zich in de onmiddellijke omgeving geen personen kunnen ophouden.
Tezelfdertijd investeerde de firma opnieuw om de opslagcapaciteit te verhogen en plaatste een verplaatsbare betonnen omhulsel van 6 cm gewapend beton zodat de stralingen tot 14 ?Sv/h daalden.


F.A.N.C. Verzegelt "Bunker" ......

... maar laat op duizenden plaatsen illegaal radioactief
materiaal "open en bloot" liggen !
Op de foto links : Simon Coenen en Jean De Greve (afkomstig
van AIB-Vin?otte-Controlatom).
Op de foto rechts : Tellen met de natte vinger.


Radioactieve bronnen liggen open en bloot.
Het was de firma V die te Aubel Radium 226 bronnen, die in de tuin lagen, ontdekte omdat alleen deze firma <in tegenstelling tot de drie andere vergunde>  op een professionele manier tewerk gaat.
De Directie van R?sidence La Kan werkte tegen, het personeel <de verpleegsters van dat verzorgtehuis> waren verbolgen, ??n en ander lekte uit naar Vers L?Avenir <een plaatselijke krant>, dat lek werd in de schoenen van de Begijnendijkse firma geschoven en dat schoot ook bij het F.A.N.C. in het verkeerde keelgat.
Metingen en telling F.A.N.C. onjuist.
Tijdens de controle op 2 maart hanteerde Inspecteur JEAN DE GREVE een dosistempo meter die tegen de verpakking 60 ?Sv/h mat, de firma VeBo deed vervolgens de meting met een eigen toestel en het verschil was redelijk tot zeer groot ! De meettoestellen en / of de meetmethodes van het F.A.N.C. moeten in twijfel getrokken worden !  Ook de telling van de aanwezige items gebeurde met de natte vinger. Een betrouwbare telling kan immers enkel gebeuren als het lokaal volledig wordt leeggemaakt zodat alle verschillende producten (besmet ijzer ? inonische detectoren etc.) gescheiden kunnen worden geteld. Maar die moeite is teveel. 


Om 09:45u dropen ze voldaan af ......

F.A.N.C. grote bezoeker van Morsum Magnificat website


2 maart 2006 :
V??r 10u al vijf keer naar MM gekeken - N.I.R.A.S. al twee keer !


Al doende leert men.
Het Agentschap voor Nucleaire Controle worstelt met de onduidelijkheid van de exellijsten die ze zelf heeft ontworpen, de aantallen die v??r de verzegeling van 29 november werden geteld zijn, door de wijzigingen die ondertussen plaatsvonden, en die allemaal genoteerd werden, moeilijk te vergelijken.
Het Agentschap schoolt zich, bij elk bezoek aan degenen die ze controleren, telkens weer bij, ze doen steeds nieuwe ervaringen op, al doende leren ze.
Duizenden open bronnen.
Hoe ze de duizenden illegale installaties waarvan er bij velen RADIUM 226 bronnen zijn losgekomen en in de buurt liggen gaan verzegelen (want dat is een ?chte overtreding op diverse wetten ?n een bedreiging voor de volksgezondheid) weten ze nog niet ?

Laatste update ( 14 januari 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.