Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929571





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Geef het geld aan de mensen terug zegt LDD.
02 december 2007
Stoere taal van Lijst Dedecker


Bezoekers website Morsum Magnificat : 379.500
De zienswijze van Lijst Dedecker in en
persbericht van 30 november 2007,

De Vlaamse regering weet nog altijd niet wat doen met haar spaarpot van 2 miljard euro. Daarom wil ze voor 612 miljoen euro aan de gemeenten en de provincies doorstorten, mits er een ‘lokaal pact’ wordt gesloten. Lijst Dedecker vindt het ongehoord dat er zogezegd geen geld is om de belastingen serieus te verlagen, terwijl Vlaanderen de gemeenten geld toeschuift, zodat lokale partijgenoten het sierlijk over de balk kunnen gooien.

Maffieus.
Dat er aan de provincies nog geld wordt besteed vindt Lijst Dedecker op zich al om te lachen, omdat iedereen weet dat de provincies een volstrekt overtollig bestuursniveau zijn geworden. Maar ook het geld dat de gemeenten wordt toegestopt, mag voor LDD alleen dienen om de gemeentelijke opcentiemen of aanvullende personenbelasting te verminderen. Een ‘pact’ sluiten met de gemeenten ‘om de belastingen niet te verhógen’, is voor Lijst Dedecker immoreel. Geld geven om te voorkomen dat de burger nog meer wordt gepluimd, het klinkt bijna maffieus. De gemeenten die minder zuinig zijn bestuurd, moeten maar de tering naar de  nering zetten, en niet hun inwoners blijven duperen.

VLD draait met de wind.
Dat de VLD niet uitblinkt door beginselvastheid is niet nieuw. Maar op 21 april 2006 heeft de partij, die toen nog niet ‘Geopend’ was, bij monde van Bart Somers de VOKA-eis voor fiscale matiging bij de gemeenten volop ondersteund. De VLD wilde toen af van de pestbelastingen, en vroeg de gemeenten om werk te maken van de verlaging van hun belastingen. Een beetje vergeetachtig, mijnheer Somers?

Eigen fiscaliteit, nu!
Voor Lijst Dedecker toont de geldoperatie van de Vlaamse regering aan dat de financieringswet in dit land helemaal niet deugt, los van de Vlaams-Waalse transferten. Ook daarvoor is een staatshervorming broodnodig. De federale overheid kan de eindjes niet aan mekaar knopen, en de gewesten zitten met een overschot. De fiscaliteit hoort bij de overheid die de bevoegdheden heeft, daarmee basta.

Alleen zo voorkom je dat overheden méér geld krijgen dan ze nodig hebben, want het dient alleen om uit te geven. Zo zullen de overschotten die nu worden doorgeschoven, alleen dienen  om de burgemeesters – partijgenoten, bijkomende uitgaven toe te staan. Dat gemeenten daarmee hun schulden afkorten is niet slecht. Maar de inwoners moeten rechtstreeks van die schuldvermindering profiteren, door minder belastingen te worden. Daarom vraagt Lijst Dedecker garanties dat de opbrengst van de ‘lokale pacten’ in de eerste plaats de belastingbetaler ten goede komt.

www.morse-press.be

Laatste update ( 03 december 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.