Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929454





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Grootschalige controleactie in Leuvense arrondissement.
01 december 2007
Persbericht van het Leuvense Parket ReAct


Bezoekers website Morsum Magnificat : 379.100
01 december 2007.

Persbercht van het Parket te Leuven.
Bij een grootschalige controleactie in het gerechtelijk arrondissement Leuven werden tussen vrijdag 30 november 2007 (vanaf 15.00 uur) en zaterdag 1 december 2007 (tot 02.00 uur) in het totaal 67 personen en 101 voertuigen gecontroleerd. Er werden geen bestuurlijke of gerechtelijke aanhoudingen uitgevoerd.

ReACT
De actie kwam tot stand dankzij de samenwerking van verschillende partners: de lokale politiekorpsen (PolitieZone Aarschot, PZ Demerdal DSZ, PZ Dijleland, PZ Herko, PZ Landen, PZ Lubbeek, PZ Tervuren en PZ Tienen) en de federale politie (heli, speur- en drughonden, wegpolitie, het Communicatie- en InformatieCentrum en de Coördinatie- en SteunDirectie van het arrondissement Leuven). Deze operatie kreeg als codewoord “ReACT” mee: Regionale Actie om de Criminaliteit Tegen te gaan. De actie werd gehouden in de risicozones van de deelnemende politiezones en steunde onder andere op de adviezen van de strategische analistes van de CSD Leuven.

Het doel van deze actie was drieledig:
1.ontradend optreden naar potentiële inbrekers, het onderscheppen van verdachten van diefstallen en het verzamelen van bewijsmateriaal
2.verkeerscontroles op gordeldracht, drugs en alcohol achter het stuur
3.informeren en sensibiliseren van de bevolking aangaande mogelijke preventieve maatregelen tegen verschillende vormen van criminaliteit

Resultaten
Er werd één niet-verzekerd voertuig in beslag genomen en één bestuurder diende zijn rijbewijs in te leveren wegens het bezit van een radardetector, die ook in beslag werd genomen. Er werd 5 gram marihuana en een blokje hasj aangetroffen; in totaal werden drie pv’s opgesteld voor drugsbezit.
-
27 bestuurders legden een ademtest af en twee bestuurders bliezen positief. Eén van hen diende zijn rijbewijs onmiddellijk in te leveren voor vijftien dagen in opdracht van het Leuvense Parket.
-
21 bestuurders kregen een pv van waarschuwing. Vier bestuurders kregen een onmiddellijke inning mee (waaronder één voor het parkeren op een plaats voorbehouden voor mindervaliden).
-
Ten slotte werden nog 10 pv’s opgesteld wegens niet-verzekerd rijden, inbreuken wegcode of het niet naleven van de technische eisen. In Boutersem ontvluchtte een bromfietser de politiecontrole. De achtervolging werd ingezet, maar de bestuurder werd niet meer aangetroffen.

www.morse-press.be

Laatste update ( 02 december 2007 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.