Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929454





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaamse Journalisten Vereniging hield AV
01 december 2007
Is de V J V een journalisten hobbyclub of een spaarkas.


Bezoekers website Morsum Magnificat : 378.900
Ternat / Antwerpen 01december 2007

Vandaag hield de Vlaamse Journalisten Vereniging voor een 40- tal leden haar jaarlijkse Algemene Vergadering, daarvoor mag het zaaltje op de vierde verdieping van het IPV  (Internationaal Perscentrum Vlaanderen) gebruikt worden, maar voor het overige hebben ze (al geven ze onterecht soms de indruk) met het Vlaams Internationaal Perscentrum niets te maken.

Nieuw Bestuur.
Zoals dat in verenigingen gebruikelijk is, kiest men jaarlijks een nieuw bestuur, dat was vandaag met de VJV ook het geval, verrassend was het feit dat zowel de Voorzitter als de ondervoorzitter ontslag hebben genomen, we vermoeden dat de heibel in de RVB rond hun tijdschrift De Nieuwe Tydinghe té groot is geweest.

Nieuwe Voorzitter.
Niettegenstaande Hilde Van Gool maar één jaar lid is van de RVB en zich nauwelijks liet opmerken, is zij nu al Voorzitter geworden. Dat komt ons vreemd over, maar wie anderzijds de werking van de VJV kent, zal niet verwonderd zijn.

Hobbyclub of Spaarkas.
Enerzijds zien wij de VJV als een journalistenhobbyclub en anderzijds als een spaarkas. Vorig jaar hadden ze 18.000 euro op de spaarrekening, nu 29.000 en toch zijn er maar 41 leden (aan 45 euro/ lid) bijgekomen, niemand stelde zich daarover vragen.
Vorig jaar telden we een 50- tal aanwezigen op de AV, dit jaar een 10- tal minder en toch stijgt de belangstelling zei de aftredende ondervoorzitter Rudy.

Verbeeck Erik ©

www.morse-press.be

Laatste update ( 03 december 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.