Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929454





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Leuven : Bureau Juridische Bijstand (proDeo)
30 november 2007
Onvermogende staat ook dáár in de kou.


Bezoekers website Morsum Magnificat : 378.200
Ternat / Leuven  30 november 2007.

Wie, door omstandigheden, gedwongen wordt beroep te doen op de diensten van het BJB moet geduld hebben, véél geduld want deze dienst moet blijkbaar draaien op 2 personen.

5.000 dossiers per jaar.
De dienst BJB bestaat om mensen die niet in de mogelijkheid zijn zelf een advocaat te betalen, gratis rechtshulp te verlenen. Indien de aanvraag wordt goedgekeurd wordt een “stagiair” advocaat aangesteld, over de kennis en kwaliteiten van deze stagiairs kan men zich vragen stellen maar behalve dat schijnt deze dienst te draaien op welgeteld 2 personen waarvan de eerste op maandag en vrijdag de dienst waarneemt en de tweede op dinsdag, woensdag en donderdag.  Als één van de twee, om welke reden dan ook, niet komt is de dienst onbemand en blijven, ook dringende vragen, onbeantwoord.  Naar eigen zeggen behandelt de BJB +/- 5.000 dossiers per jaar en dus is het niet verwonderlijk dat er lange, zeer lange wachtlijsten zijn.

Cliënten staan wél in de kou.
Men kan zich afvragen waarom, als de staat dan toch een dergelijke dienst financiert,  men deze dan niet voldoende bemand zodat er daadwerkelijke hulp kan worden gegeven of is het misschien weer zo dat deze categorie mensen onbelangrijk is omdat ze niet kapitaalkrachtig zijn en er dus geen rekening mee gehouden hoeft te worden. Schande met een hoofdletter.

Jvds ©

www.morse-press.be

Laatste update ( 30 november 2007 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.