Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929454





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
LDD wil geen blue cards voor illegalen.
29 november 2007
Dedecker wil een efficiënt vreemdelingen beleid.


Bezoekers website Morsum Magnificat : 377.500
Ternat 29 november 2007

In een persbericht van Lijst De Decker van 27 november wordt de zienswijze van LDD inzake het werknemersbeleid in Europa duidelijk gemaakt.

+++
Unizo pleit voor volledig vrij verkeer van werknemers binnen de Europese Unie, daar heeft LDD geen enkel probleem mee. Maar de organisatie vindt dat ook ingeburgerde illegale arbeidskrachten moeten toegestaan worden om de legale arbeidsreserve aan te vullen. Lijst Dedecker verzet zich tegen deze halve maatregel, die feitelijk de illegaliteit beloont.

In het regeerakkoord dat oranjeblauw is aan het bekokstoven is ook al sprake van die zeer dubbelzinnige regeling. Oranjeblauw wil de Europese arbeidskaart, de zogenoemde blue card invoeren voor arbeidskrachten die van buiten de EU komen. Maar in eenzelfde pennentrek wil de nieuwe coalitieregering aan de ingeburgerde illegalen zomaar een blue card geven. Die hypocriete houding zal door de mensenhandelaars en andere gelukzoekers niet mis worden verstaan. Het is een nieuwe uitnodiging om mensen naar ‘Het Beloofde Land’ België te sturen, ze een tijdje te doen onderduiken, en dan op hun ‘rechten’ doen staan, om desnoods met een hongerstaking hun gelijk te halen.

Efficiënt vreemdelingenbeleid.
Lijst Dedecker heeft volop begrip voor de KMO’s die hun vacatures willen opgevuld zien, ook met vreemdelingen die zich hebben aangepast aan onze bedrijven en maatschappij. Maar dat mag een eenduidig migratiebeleid niet doorkruisen. Asielzoekers moeten daarom binnen het jaar uitsluitsel krijgen over hun situatie, en bij een negatieve uitspraak het land verlaten.

Positieve punten.
Lijst Dedecker sluit zich wel aan bij de standpunten van Unizo om de werkloosheidsuitkeringen te beperken tot ten hoogste 3 jaar, en het laten uitdoven van alle soorten systemen van brugpensioen.
www.lijstdedecker.com
+++

www.morse-press.be

Laatste update ( 29 november 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.