Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929454





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Nucleaire Controle (FANC) Ging weer af als een gieter !
28 november 2007

Infovergadering MONA bevestigt onbetrouwbaarheid FANC.


Bezoekers website Morsum Magnificat : 377.000
Ternat / Mol  27 november 2007.

In de marge.
De hoofdredacteur van Morsum Magnificat was gewezen verantwoordelijke beheerder van een Klasse II ingedeelde inrichting voor radioactief materiaal zoals Radium-226  Am-241 en Kr- 85, daarbuiten houder van een ADR Klasse 7 attest.
In tegenstelling tot de "Klassieke" pers kan Morsum Magnificat alsdus op een deskundige manier over deze zaken berichten.
Het is door toedoen van die meldingen, berichten en artikels van Morsum Magnificat dat de Minister van Binnenlandse Zaken VERPLICHT werd om de top van het FANC te ontslaan en (te pogen) orde op zaken te stellen, daarmee zijn ze nu, zoals blijkt  op een stuntelige manier bezig, nieuwe wijn in oude vaten. 
Het FANC moet nu eerst door een nieuw onderzoek van de werkgroep nucleaire veiligheid duidelijik worden of het FANC inderdaad (zoals ze wéér zelf beweren) op de goede weg zijn, het is niet door een nieuw organigram dat er effectief goed wordt gewerkt ! Wij geloven het  FANC tot het tegendeel bewezen is, niet.


Eénzijdige infoavond van "Rechter en Parij" te Mol : FANC nieuwe wijn in oude vaten ...
...... Greenpeace was afwezig

Twee jaar heeft Morsum Magnificat er over gedaan om het Federaal Parket met meer dan 30 rapporten diets te maken dat het Federaal Agentschap Nucleaire Controle haar werk ; "de bevolking beschermen tegen de gevaren van ioniserende stralingen", niet of onvoldoende waarneemt.
In diverse zittingen (6) van de Commissie Binnenlandse Zaken werd het FANC aan de tand gevoeld.
Een werkgroep Nucleaire Veiligheid hield 22 hoorzittingen achter gesloten deuren en op 18 april 2007 werd de zeer vuile was van het FANC “en publique” opgehangen.

De Nete.
Het radioactief verwerkend bedrijf Belgoprocess is een dochter-onderneming van NIRAS (een overheidsbedrijf dat radioactief materiaal verwerkt) dat is gevestigd in Mol/Dessel. Het loost haar afval dat door haar activiteiten radioactieve stoffen bevat en al tientallen jaren in de Nete loost, die daardoor kilometers ver met meer dan de toegestane limiet radioactief besmet is.

Lees hier het artikel    FANC onbetrouwbaar - voor betalende abonnee –

www.morse-press.be

 

 

 

Laatste update ( 02 december 2007 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.