Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
10639619

Laatste artikelen
Tienen: Waterontharders worden elektrisch aangesloten via ZLVS-Update1
Tienen : Onbehoorlijk bestuur door Agentschap Binnenlands Bestuur aangemaand.
Wolvenschrikdraden: Als de dragers van het systeem moeten zwijgen....
Tienen: Bodemverontreiniging in omgeving brandweerkazerne.
Tienen: Opnieuw verkeersmaatregelen.
Lieten en de uitspraken van de gewezen bakkersvrouw.
18 februari 2011
Voor N-VA kan het niet en voor LDD is het een motie van wantrouwen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 810.800
Brussel / Lanaken 18 februari 2011

De politieke kleuterklassen hebben vandaag -bij gebrek aan ernstig werk- door het e-mailtje van Ingrid Lieten hun zinnen weer wat kunnen verzetten. 

Reactie van Bart De Wever van N-VA.
Voor de N-VA zijn de uitspraken van Vlaams viceminister-president Ingrid Lieten -sp.a- totaal ontoelaatbaar.
Iemand met zo’n functie die in zulke beledigende taal spreekt over Vlaanderen, de Vlaamse regering en zijn coalitiepartners, dat kan absoluut niet door de beugel. Mevrouw Lieten en de sp.a hebben zich hiervoor geëxcuseerd en aan die excuses het engagement gekoppeld om zich voortaan loyaal op te stellen in de Vlaamse regering. De N-VA neemt daar akte van. De N-VA benadrukt voorts dat Vlaanderen in Actie wel degelijk een sterk project is en dat onze ministers Geert Bourgeois en Philippe Muyters volop blijven doorwerken aan een slagkrachtige Vlaamse overheid en aan de gezondmaking van de Vlaamse financiën. De N-VA roept de sp.a op om daar voortaan loyaal aan mee te werken.

Reactie van Lode Vereeck van LDD.
Met haar e-mail toont Lieten vooral aan hoe slecht het gesteld is met de sfeer binnen de Vlaamse regering. Fataal
is echter dat ze niet langer gelooft in Vlaanderen In Actie, het paradepaardje van deze Vlaamse regering. Door beide uitspraken is de samenhang en geloofwaardigheid van deze regering volledig weg. Mede door de spanningen in de federale onderhandelingen is ook deze Vlaamse coalitie duidelijk op haar einde, bovendien rijdt Ingrid Lieten de afgelopen weken een brokkenparcours gezien de controverse over de visienota over de VRT en de aankondiging van 100 gratis elektrische wagens in Limburg, zonder dat de gunningprocedure werd afgewacht. Het positieve van de mail is dat Lieten blijkbaar ook niet gelooft in "Vlaanderen in Actie" dat ze afdoet als "geen sterk merk". Na dit zoveelste incident is duidelijk dat deze regering geen ploeg meer is, maar aaneenhangt met los zand. Minister-president Kris Peeters zit  dus met een ernstig probleem. Wie neemt deze Vlaamse regering nu nog ernstig?

Lees hier MM_169 ondermeer over Ingrid Lieten.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.