Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
10117991

Laatste artikelen
MIVB-net zal hinder ondervinden op 06 december 2021.
Tienen laagspanning : Schot voor de boeg van burgemeester Partyka.
Tienen stelt vanaf maandag de parking van het vaccinatiecentrum open.
Tienen: Doorgang Aarschotsesteenweg nog een week versperd.
Justitiepaleis Leuven: Chaos om zittingen te organiseren.
Justitie steeds meer in de ban van Tscheldt?
27 juni 2021
Secretaris-generaal beroepsjournalisten spreekt van censuur.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 8.882.900
Antwerpen 27 juni 2021

Sinds TSCHELDT het aan de stok heeft met Open Vld politici, eerst met wondervrouw Sihame El Kaouakibi en vervolgens met Zelfa Madhloum, is de weg van het justitiepaleis naar TSCHELDT blijkbaar geplaveid. Of wat justitie allemaal uithaalt, juridisch correct is, komt misschien nog aan het licht. Anderzijds zou het kunnen dat de journalist van De Morgen het vonnis bij de griffie mocht inkijken of het van Zelfa of haar advocaten heeft ontvangen, TSCHELDT beschuldigt justitie het vonnis gelekt te hebben. Morsum Magnifiat vroeg aan TSCHELDT daarover een reactie, maar die hebben we nog niet ontvangen.

Pol Deltour.

Opmerkelijk feit is dat de Secretaris-generaal van de beroepsjournalisten VVJ/AVBB Pol Deltour, zich in De Morgen richting justitie heeft geuit dat dit vonnis naar censuur ruikt omdat beledigen in artikels niet strafbaar is, dixit Deltour. TCHELDT zal zich moeten beramen over de wijze waarop ze onder het mom van satire, artikels brengt waarvan de auteurs zich achter pseudoniemen verschuilen en toch heel ver mogen gaan, ook Pol Deltour heeft het daar moeilijk mee. Morsum Magnificat die nooit een pseudoniem gebruikt en de tol daarvoor betaalt, kan de handelswijze van TCHELDT wel begrijpen.

Jürgen Conings.

TSCHELDT brengt in haar uitgave van zaterdag 26 juni een artikel over de gang van zaken na de dood van Jürgen Conings. In dat artikel publiceert TSCHELDT het relaas van de familie van Jürgen Conings en het feit dat de familie het stoffelijk overschot niet mocht identificeren, zij niet zelf hebben kunnen beslissen over de crematie! Morsum Magnificat zegt daarover: "de kruik gaat zo lang te water tot ze barst". Hoe lang gaat het volk de dictatuur en het inperken van de vrijheid van meningsuiting en privacy nog aanvaarden? Ook Morsum Magnificat heeft last van klassenjustitie.   

Meer volgt misschien, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand gefinancierd, we laten geen publiciteit toe en werven ook geen abonnees! 

Artikel: 06-21-8092
Geplaatst: 18:51 27/06/2021

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.