Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
10118611

Laatste artikelen
MIVB-net zal hinder ondervinden op 06 december 2021.
Tienen laagspanning : Schot voor de boeg van burgemeester Partyka.
Tienen stelt vanaf maandag de parking van het vaccinatiecentrum open.
Tienen: Doorgang Aarschotsesteenweg nog een week versperd.
Justitiepaleis Leuven: Chaos om zittingen te organiseren.
Basis woonbehoeften een probleem in Residentie JFK in Herzele-Update5
04 juni 2021
De conformiteit ook in assistentiewoningen in vraag, een schandelijk voorbeeld.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 8.681.400
Herzele 04 juni 2021.

Update 5.

Rina overleefde net verhuis ....

Rina was in Residentie JFK niet tevreden " die helling met haar Rolator in de gang nemen kon ze niet meer aan" en " de dampkap in haar appartement was niet aangesloten, vernemen we van de familie. Rina verhuisde op zaterdag 5 mei naar een appartement in de buurt waar ze één dag woonde, daar kreeg Rina een hartinfarct en overleefde dat niet. De dame heeft zich in JFK laten opjagen klinkt het! 

De lange gang op de 1e verdieping bij JFK waar Rina woonde, heeft een niveauverschil vanaf haar appartement tot de lift van minstens één meter! Wij noemen het " Het hellend vlak van JFK ".  Het niveauverschil is goed te zien aan de leuningen. 

-- Einde update 5
12:47 11/06/2021

-- Update 4.

Meer klachten.

Op het feit dat de groenzone rond de Residentie JFK niet wordt onderhouden en het onkruid ondertussen op sommige plaatsen veertig centimeter hoog is, de beukenhaag niet geknipt wordt, verwijzen bewoners naar de tijd van Eclips, toen werd er gekuist, het gras gemaaid en de beukenhaag geknipt, nu ligt alles er verwaarloosd bij. 

Dit noemt een medewerker van de vzw De Ster een "pelouse" ! 

-- Einde update 4
22:07 8/06/2021

-- Update 3

Reactie IComfort.

De zaakvoerder van IComfort Gert Lommers betwist integraal de inhoud van onze e-mal van 7 juni 21 om 14:39u, dat verband heeft met de artikels en de problemen bij de Residentie JFK, eerder was IComfort ook niet bereikbaar voor commentaar. 

Ongepast.

Gert Lommers, zaakvoerder van IComfort, de syndicus van de Residentie JFK, valt met een privé telefoonnummer vandaag om 09:02u met de deur in huis. Wanneer aan Gert wordt diets gemaakt dat hij ongelegen belt en binnen 10 minuten kan terugbellen - wij kunnen het niet wegens een privé nummer-,  gaat Gert gewoon door, we hadden geen andere keuze dan het gesprek te verbreken, we bevonden ons immers op het openbaar domein met derden in de buurt.

Spelregels.

In zijn daaropvolgende e-mail van 8 juni 2021 om 09:23u aan de redactie schrijft Gert Lommers : " Misschien moet u zich even verder verdiepen in de wet op de mede-eigendom, welke spelregels vastlegt omtrent het nemen van beslissingen binnen een VME, het is niet aan de syndicus om beslissingen te nemen, doch aan de algemene vergadering... ", verder "... uw inhoud wordt integraal en formeel inhoudelijk betwist. Wij zullen het nodige doen om onze rechten te vrijwaren, wanneer zaken ongegrond en niet onderbouwd worden neergepend ... ", einde citaat.

NVDR.

Mijnheer Lommers,
Het komt mij over dat u de betekenis van intimideren niet vat!
Toen u mij daarnet om 09:02u met een privé nummer opbelde, kwam dat zeer ongelegen uit, ik heb u dat ook meteen gezegd, niettemin ging u op uw eigengereide manier door, ik heb u herhaald dat ik u binnen 10 minuten te woord kon staan, maar u ging gewoon onbeschoft verder! Er bleef mij geen andere keuze dan het gesprek te verbreken! Van wat er gepubliceerd is, heb ik voldoende bewijzen, bovendien ben ik als bewoner goed geplaatst om te weten dat er een probleem is met warm water! Ik heb zeker ervaring met een VME, zelfs juridische en met succes . We gaan ons niet laten intimideren en ook geen confrontatie met IComfort - of geen comfort?- uit de weg.
Dit -link- ook gelezen : https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210401_95500270
Indien u een Recht van antwoord vraagt zal dat als het aan de wettelijke voorwaarden voldoet gepubliceerd worden. Verder doet u wat u niet laten kan. Onder voorbehoud van alle rechten, artikel 25 van de grondwet, artikel 10 van het EVRM - opsomming niet limitatief – en zonder nadelige erkentenis. 
PS: Dat u een raadsman van diverse mede- eigenaars in BCC plaatst, maakt echt geen indruk, het zegt veel over uw achterbakse houding en van een stijfkop en een zot vult een advocaat zijnen pot ! Spendeer dat geld beter aan het betalen van openstaande en niet geprotesteerde facturen van EVISP !!! 

Erik Verbeeck 
Zelfstandig onafhankelijk freelance journalist – hoofdredacteur -.

-- Einde update 2
10:19 8/06/2021

-- Update 2

Onjuist?

Nathalie van IComfort beweert dat de beschuldigingen onjuist zijn, maar staaft die bewering niet met bewijzen. Morsum Magnificat kreeg andermaal de bevestiging van de betreffende firma EVISP dat het om verschillende duizenden euro's onbetaalde facturen gaat. Wegens geen mandaat kunnen de opdrachten van de vzw De Ster of Johan Van Vaerenbergh, ook niet worden uitgevoerd. 


De houten planken van de gevelbekleding komen los ... Misschien moet de syndic nagaan of de aannemer wegens de verplichtingen die bestaan in de burgerlijke bouwkunde aan te pakken, een aannemer heeft immers en 10 jarige aansprakelijkheid. 

Meer klachten.

Ondertussen duiken nog andere klachten van de bewoners op, onder meer wegens het los komen van de gevelbekleding aan de ingang van het gebouw -foto inzet-. Deze redactie stelde ook daarover vragen aan de syndicus.

Einde update 2
16:12 7/06/2021

Update 1.

Al gaat de leugen nog zo snel, Morsum Magnificat achterhaalt ze wel!


Morsum Magnificat achterhaalde de problemen met het warm water, u leest het dra in Morsum Magnificat 308-02, we achterhalen ook de leugens van Johan Van Vaerenbergh dat de vzw De Ster een erkenning zou bekomen hebben! Het ter zake artikel van 01 april 2021 in de gazet, klopt wat JFK betreft, ook niet. Het is de syndicus die ook de hand heeft in het niet fatsoenlijk werken van het warm water. Dat de vzw De Ster het beheer van de bvba Hope wil overnemen is een feit, maar die aanvraag werd door het Agentschap Zorg en Gezondheid afgewezen, vzw De Ster heeft in JFK strikt juridisch gezien geen poot om op te staan. 

-- einde update 1
22:24 6/06/2021

Met ons online artikel van 09 mei gevolgd door MM-307-04, hebben we objectief, ervaringen uit een momentopname gebracht maar helaas is die situatie kort daarop zeer ingrijpend ten nadele van de vzw De Ster geëvolueerd. Deze evolutie moeten wij in het kader van het algemeen belang, de veiligheid van personen en goederen, vooral die van kwetsbare mensen, publiek maken. De voorzitter van de Raad van Bestuur van De Ster vzw was vóór en tijdens de verhuring van een assistentiewoning heel meewerkend en toegeeflijk, maar toen de gebreken aan het verhuurde zich manifesteerden en die gebreken ook werden gemeld, veranderde de sfeer vrij snel, een bij deze redactie ondertussen bekend fenomeen. De voorzitter van de vzw De Ster heeft de positieve punten die hem bij de aanvang door deze redactie werden toegekend, stuk voor stuk verloren en is in een negatieve spiraal in kwadraat terechtgekomen.

Basisbehoeften.

Dat een verhuurd pand niet permanent kan beschikken over warm water, daardoor douchen geen pretje is en dat uitgerekend in een assistentiewoning, is buitengewoon en onaanvaardbaar. Bij de Residentie JFK, die 33 assistentiewoningen telt, is dat het geval en dat voor een huur die 28 euro per dag bedraagt. Morsum Magnificat vlooide op korte tijd uit waar het schoentje wringt.

Veiligheid met de voeten treden, bejaarde bewoners in gevaar brengen.

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand gefinancierd, we laten geen publiciteit toe en we werven ook geen abonnees! 

Artikel n°: 06-21-8079
Geplaatst: 21:15 4/06/2021

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 11 juni 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.