Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
8765167





Laatste artikelen
Regering verlengt enkele maatregelen tot einde september 2020.
Morsum Magnificat beklaagt zich via 1700 over Ombudsman Bart Weekers
Het "Volk" en de "Politiek" die ze kiezen en verdienen !
Morsum Magnificat: Activiteiten nog steeds op een laag pitje.
Morsum Magnificat stopt activiteiten vanuit Herzele.
Europol: Vier Arrestaties bij inbeslagname van platform op het darkweb.
03 mei 2021
Een van de meest productieve platforms voor seksueel misbruik van kinderen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 8.259.100
Den Haag 03 mei 2021

Het was door een Duits onderzoek naar een van Europa's meest productieve platforms voor seksueel misbruik van kinderen op het darkweb, dat eerder deze maand 4 arrestaties konden worden verricht. Het betreft 3 arrestaties in Duitsland en 1 in Paraguay. Alle arrestanten zijn Duitse staatsburgers die verschillende rollen speelden met betrekking tot de in beslag genomen site.     

Boystown.

Het darkweb-platform, bij gebruikers bekend als Boystown, is afgebroken door een internationale taskforce die is opgericht door de Duitse Federale Recherche -Bundeskriminalamt-, waaronder Europol en wetshandhavingsinstanties uit Nederland, Zweden, Australië, Canada en de Verenigde Staten. 

400.000 gebruikers.

Deze site was specifiek gericht op seksueel misbruik van kinderen en had bij het verwijderen 400.000 (!!) geregistreerde gebruikers. Bij dezelfde gelegenheid werd ook beslag gelegd op verschillende andere chatsites op het darkweb die worden gebruikt door kindermisbruikers. 

Enorme veerkracht.

Wat Europol vaststelt bij seksueel misbruik van kinderen is navolgende: online gemeenschappen van kindermisbruikers op het darkweb vertonen een enorme veerkracht als reactie op wetshandhavingsmaatregelen die op hen gericht zijn. Hun reacties zijn onder meer het doen herleven van oude gemeenschappen, het stichten van nieuwe gemeenschappen en het leveren van grote inspanningen om ze te organiseren en te besturen.

Taakgroepen voor slachtofferidentificatie.

Door Europol worden regelmatig taakgroepen voor slachtofferidentificatie georganiseerd en de beeld- en videogegevens die tijdens dit onderzoek in beslag werden genomen, zullen daarvoor worden gebruikt. Wereldwijd worden meer arrestaties en reddingen van slachtoffertjes  verwacht, temeer de politie wereldwijd de inlichtingenpakketten onderzoekt die door Europol zijn samengesteld.

Deelnemende autoriteiten.

- Duitsland: Federale Recherche -Bundeskriminalamt-
- Nederland: Nationale Politie -Politie-
- Zweden: Nationale Politie -Polisen-
- Australië: Australian Centre to Counter Child Exploitation -ACCCE-, Australian Federal Police -AFP- en Queensland Police Service -QPS-
- Verenigde Staten: Federal Bureau of Investigation -FBI-, US Immigration and Customs Enforcement -ICE-
- Canada: Royal Canadian Mounted Police 

Bron: Europol
Bewerking: jvds

NVDR.
Wat vooral shockerend is, is dat er 400.000 geregistreerde gebruikers waren. Hoe ziek van geest kun je zijn? Moeten we dergelijke individuen/gebruikers helpen of onmiddellijk chemisch castreren? Het laatste lijkt het meest aangewezen en zal voorkomen dat er nog méér onschuldige slachtoffers vallen. Slechts minachting kun je voelen voor dergelijke sujetten.

Artikel: 05-21-8047
Geplaatst: 19:34 3/05/2021

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.