Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
8287137

Laatste artikelen
Itinera is niet meer wat het vroeger was.
Lotenhulle: Agentschap Wegen en Verkeer moet beter toezicht houden op de N409-Update1
Stookolietanks die lekken: Politiek en lokale besturen falen in handhaving.
Verhuurders wegen en blijven kandidaat huurders wegen-MM-307-03
Europol: Vier Arrestaties bij inbeslagname van platform op het darkweb.
Aalter: Wanbeleid sloot ogen voor bouwmisdrijf van huisarts in Lotenhulle-MM-306-1
01 april 2021
Hoge Raad voor de Handhavingsuitvoering gevat voor ongeziene eis tot boete.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 7.960.900
Aalter 01 april 2021


De huisartsenpraktijk Erwin Praet bv verbouwde in 2005 en 2006 aan de Steenweg op Deinze 178 een pand naar een dokterspraktijk, om dat te realiseren werd een steunmuur verwijderd en werden op de zolder slaapkamers ingericht, maar deuren aan die slaapkamers werden er niet geplaatst. Geen deuren aan een slaapkamer zijn een brandveiligheidsprobleem, te meer de trap vanaf de veranda / keuken als trekgat fungeert en er tussen de keuken en die trap k geen deur aanwezig is, maar dat is niet het enige dat bouwtechnisch niet in orde is. Hier de bevestiging dat ze geen vergunning hadden!

Bouwovertreding verjaard.

Voor de zoveelste keer melden we dat, behalve de bewoning op hoofdverblijfplaats, ook deze redactie in dat pand gevestigd is. Aan de gemeente Aalter werd in het kader van haar bevoegdheid zoals bepaald in de Wet tot hervorming van de gewesten uit 1980, gemeld dat die verbouwingen zonder bouwvergunning werden uitgevoerd. Bovendien werd, eveneens verwijzend naar hun bevoegdheid -artikel 6 1, IV van de bijzondere wet op de hervorming van de instellingen van 8 augustus 1980- verzocht om, zoals dat ook met #81 van het technisch verslag van Wonen Vlaanderen is voorzien, de brandweer een verslag te laten opstellen. Maar de CD&V burgemeester van Aalter, Pieter De Crem, weigert, om de overtreder te beschermen, zijn verantwoordelijkheid op te nemen.

Pand in 2005/2006 zonder vergunning verbouwd maar bouwmisdrijf is verjaard zegt Aalter. Carport heeft geen vergunning nodig. Aalter zet alles in om de antenne en het reclamepaneeltje te beboeten. 

De antenne en het reclamebordje.

Zogenaamd op aangeven van een buur -maar het is uiteraard de verhuurder- heeft de dienst Omgeving en de politie op 31 oktober 2019 een proces-verbaal opgesteld -!!- voor de radioamateur antenne, een mobiele spriet -geen "Mast" zoals de advocaat van de bv Huisartsenpraktijk Erwin Praet op de rechtbank pretendeert- Daaromtrent voert het parket sinds die datum onderzoek, dat is maar liefst al 17 maanden en de betrokkenen zijn nog steeds onwetend over de beslissing van de procureur? Nu vat Aalter de Hoge Raad voor de Handhaving om boetes op te leggen voor de antenne en het reclamebordje dat nog geen halve vierkante meter groot is, en de antennespriet van slechts 4,60m hoog die quasi niet opvalt. 

Morsum Magnificat is de gazet niet en levert hier weer het formeel bewijs van het dictatoriaal en willekeurig beleid in Aalter.

Artikel: 03-21-8028
Geplaatst: 15:50 1/04/2021

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 02 april 2021 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.