Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
10118310

Laatste artikelen
MIVB-net zal hinder ondervinden op 06 december 2021.
Tienen laagspanning : Schot voor de boeg van burgemeester Partyka.
Tienen stelt vanaf maandag de parking van het vaccinatiecentrum open.
Tienen: Doorgang Aarschotsesteenweg nog een week versperd.
Justitiepaleis Leuven: Chaos om zittingen te organiseren.
Tremelo : Malafide verhuurders schenden mensenrechten.
25 mei 2017
Deurwaarder die proces voert met Nationale kamer, gaat uitdrijving doorvoeren. 

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.874.000
Keerbergen / Tremelo 25 mei 2017.

Het OCMW van Tremelo huurde van zakenvrouw Jeanine Van Vlasselaer negen jaar het pand aan de Baalsebaan 57 en die verhuurde het pand lange periode in het kader van het LOI via Fedasil, aan vreemdelingen. Van Vlasselaer streek meer dan zeventigduizend euro aan huur op. Zowel het OCMW als Van Vlasselaer miskenden als verhuurders hun wettelijke verplichtingen zoals voorzien in de huurwet van 20 februari 1991 en de Vlaamse Wooncode. In 2014 zegde Van Vlasselaer de verhuur met het OCMW op en verhuurde zelf op de vrije markt maar het pand voldeed onder meer niet aan artikel 20 van de huurwet waardoor Van Vlasselaer strafbare feiten pleegde.

Twee keer huurvermindering.

De nieuwe huurders stapten naar de Vrederechter en kregen na een inspectie door een Expert, huurvermindering maar omdat het bedrag van de huurvermindering onvoldoende was, stapten de huurders naar de rechtbank van eerste aanleg en kregen opnieuw voor de tweede keer een huurvermindering.

Strafbare feiten.

Niettegenstaande de twee veroordelingen en het dito toekennen van huurvermindering, vertikten de verhuurders het om het centraal stooktoestel te herstellen waardoor er onder meer co-vergiftigingsgevaar, brand- en ontploffingsgevaar is. Volgens artikel 20 van het Decreet houdende de Vlaamse Wooncode, is de verhuurder strafbaar en kan de huurprijs zelfs verbeurd verklaard worden. Ondanks dat de verhuurder sinds 4 december 2014 op de hoogte is van de gevaarlijke staat van de stookinstallatie hebben zij het vertikt om de nodige herstellingen uit te voeren, een feit dat niet zonder gevolgen zal blijven.

Afbreken.

Nadat de eigenaars zich van hun financieel zieltogende MATRECO hebben kunnen ontdoen door overgave aan Michiels Transport, hebben Martine Maes en Anthony Vervloesem een nieuwe partner gevonden in Pieter Goeron. Zij voeren nu aan dat het pand in dat kader wordt afgebroken, of dat ook effectief gebeurd, is nog af te wachten. 

Schending mensenrechten.

Het recht op wonen is een mensenrecht en een uithuiszetting is een schending van dat recht. Niettegenstaande de huurders tegen 15 juni 2017 een oplossing voor hun woonprobleem hebben en dat aan deurwaarder Patrick Van Buggenhout hadden gemeld, blijkt dat, in tegenstelling tot wat beweerd door de deurwaarder, de afwerking toch niet "proper" zal gebeuren aangezien op 1 juni 2017 tot een uithuiszetting zal worden overgegaan. Patrick Van Buggenhout voert een juridische strijd tegen de Nationale kamer van gerechtsdeurwaarders tegen de deurwaarders / handelaars, maar nu blijkt Patrick Van Bugggenhout ziek in hetzelfde bedje.     
 
Artikel n : 05/17-6875
Geplaatst  : 10:32 25/05/2017

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur

Laatste update ( 27 mei 2017 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.