Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
9766352

Laatste artikelen
Tienen: Wat hapert er aan de visie over de toepassing van de veiligheid?
Tienen: Dit is het werk van een verhuurder! MM-312-03
Tienen: Burgemeester verklaarde slechts één appartement ongeschikt voor bewoning.
Raad van State fixeert terechtzitting van het beroep tot nietigverklaring MB Diependaele.
Europol: Spaanse politie arresteert 5 jihadisten.
Albanees kopstuk in Brussel door de FGP Brussel opgepakt.
16 juli 2015
Resultaat van twee jaar intensief speurwerk bengt zestiger in de cel.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.146.800
Brussel / Tremelo 16 juli 2015.

De Federale Gerechtelijke Politie -FGP- van Brussel heeft na twee jaar onderzoek een  ongeveer 60-jarige Belg van Turks-Albanese origine aangehouden en zo een einde gemaakt aan diens illegale praktijken. De aangehouden A.B. was sinds een twintigtal jaren eigenaar van een horecazaak in Schaarbeek, niet ver van de Rogierlaan.

Meerdere kilo's per maand.
Het café veranderde, met gebruikmaking van stromannen, verschillende keren van naam en fungeerde als dekmantel voor illegale praktijken in verband met de verkoop van vuurwapens en detailhandel in cocaïne. Blijkbaar zouden er meerdere kilo’s per maand verkocht zijn geweest. Deze informatie-elementen werden verzameld en geanalyseerd door de afdeling antibanditisme van de FGP Brussel waarbij de gerechtelijke overheden nuttige middelen hebben geleverd om het onderzoek vooruit te helpen zoals bijzondere opsporingsmethodes en telefoontap.

Tijdens transactie.
De samenwerking van de politie en de magistraten heeft vruchten afgeworpen, want met de hulp van de speciale eenheden van de federale politie konden A.B. en zijn handlangers worden aangehouden. Deze aanhoudingen werden verricht in een hotel in de hoofdstad op het moment dat een transactie werd afgerond en een deel van de verdachten een 9 mm-wapen droeg. Meer dan 15 kg cocaïne werd in beslag genomen en andere huiszoekingen werden verricht.

Onderzoek wordt voortgezet.
De sectie vermogen van de FGP Brussel zou al maatregelen hebben genomen om bepaalde goederen van een deel van de organisatie in beslag te nemen. Het onderzoek dat wegens criminele organisatie werd geopend, wordt voortgezet. Drie personen werden aangehouden en de onderzoekers zouden over de juiste informatie beschikken om de organisatie volledig te kunnen opsporen en ontmantelen.
   
Bron : Federale politie
Bewerking : jvds
 
Artikel n° :  07/15/6058    
Geplaatst : 11:25 16/07/2015
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel. 

Laatste update ( 16 juli 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.