Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
8764375

Laatste artikelen
Regering verlengt enkele maatregelen tot einde september 2020.
Morsum Magnificat beklaagt zich via 1700 over Ombudsman Bart Weekers
Het "Volk" en de "Politiek" die ze kiezen en verdienen !
Morsum Magnificat: Activiteiten nog steeds op een laag pitje.
Morsum Magnificat stopt activiteiten vanuit Herzele.
Zonnepanelen : Circusartiesten zouden het wellicht beter-veiliger- doen.
26 juni 2011
W.A.S.O. Moet veel strenger optreden tegen bedrijven die onveilig werken.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.095.300
Maasmechelen / Lanaken 26 juni 2011

Waar we ook naartoe gaan, voorbij rijden, we zien altijd en overal, grote of kleinere werven waar de arbeidsveiligheid in mindere of meerdere mate met de voeten wordt getreden, maar helaas, de cowboys die zichzelf en anderen in gevaar brengen, kunnen hun gangetje blijven gaan. W.A.S.O. -Werkgelegenheid Arbeid en Sociaal Overleg- is grotendeels vleugellam en de Arbeidsauditeurs hebben, net als W.A.S.O., zelf te weinig tijd om bedrijven die onveilig werken te vervolgen. Er zijn stilzwijgende afspraken dat de Arbeidsauditeur maar honderd zaken per jaar -per gerechtelijk arrondissement- vervolgt, de rest mag rustig verder gaan met het  overtreden van de arbeidswetgeving.

Zonnepanelencowboys uit Maasmechelen.


Op schuine daken klimmen zonder PBM, ze bevinden zich binnen de draaicirkel van de kraan met goederen in de hijs, hier moeten de mannen wel degelijk een helm dragen.


Beveiligen tegen vallen is voor de firma uit Maasmechelen niet nodig.  

Zonnepanelen.
Het moet blijken dat W.A.S.O. momenteel jacht maakt op de installateurs van zonnepanelen die als echte cowboys te werk gaan en zonder énige beveiliging op de -zadel-daken klimmen, daaruit moet ook blijken dat de cowboys zich voor hun stunts, mede kunst en vliegwerk, fors laten betalen en niet investeren in veiligheid. Probleem voor W.A.S.O. ligt hierin dat het om kortlopende werven gaat en de pakkans voor de firma's klein is, een probleem dat al jaren gekend is. Er bestaat een formule dat bedrijven, die reeds betrokken waren bij ernstige arbeidsongevallen, op voorhand dienen te melden waar ze werken gaan uitvoeren, die regel moet dus veralgemeend worden.

Hier toont Morsum Magnificat iets te
weten over werken op daken en hoogten.Zó kan het ook, regelbare leeflijn en alle gereedschappen zijn met het harnas verbonden, een helm is niet verplicht wanneer er boven de hoofden niet wordt gewerkt. Door de ladder is het risico dat de pannen van de klanten worden beschadigd ook miniem. Het blauw gekleurd voorwerp is een regelbare leeflijn met 10m uitschuifbaar lint.

Morsum Magnificat heeft van
niemand iets te leren over veilig werken.Aanleg bliksembeveilging voor de GMVH Te Beveren.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
-ervaringsdeskundige arbeidsveiligheid-.

Laatste update ( 28 juni 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.