Olivier Deleuze - Bliksemafleiders

Het "bladvullend gewauwel" van F.A.N.C. adviseur Jan Michiels aan de pers.

Betekom / Brussel 28 mei 2004.
Naar aanleiding van de vraagstelling in de Commissie Binnenlandse Zaken van 26 mei 2004 <zie hieronder>, mag de adviseur van het F.A.N.C. nog eens met de gazetten spreken, hoe stuntelig de adviezen in elkaar werden gestoken is het voorbije jaar al meermaals bewezen.
Amateuristisch.
De grote campagne (groot volgens het F.A.N.C.) werd op 1augustus 2003 gestart met een mailing naar alle steden en gemeenten in België (307 in Vlaanderen), meteen was ook de 1e blunder een feit.
Eén van de 4 vergunde bedrijven, dat in tegenstelling tot de andere nooit zo'n radioactieve spullen plaatste, daagde het F.A.N.C. voor de Rechter en stelde in haar hoofdeis dat het F.A.N.C. met zijn brochure de bevolking op een verkeerde manier inlichtte en vroeg de schrapping van een aantal passages uit de brochure. De Rechter in kortgeding (1e aanleg) geeft het bedrijf gelijk, maar de andere eisen diende de Rechter af te wijzen omdat er geen rechtsmacht bestaat om het F.A.N.C. voor de andere aanklachten op de vingers te tikken.
Campagne werkt niet.
Voor de eerste keer vernemen we, dat de adviseur van het F.A.N.C. aan de pers moet toegeven, dat de campagne niet werkt, slechts 25% van de Gemeenten reageert zegt JMI, maar zelfs dát cijfer lijkt ons overdreven, binnen de gemeenten en steden klinkt er immers steeds dezelfde kreet : "wij zijn geen vragende partij".
De Kerkfabrieken.
Omdat radioactieve opvangers systematisch op kerktorens werden geplaatst en ze daar ook heel gemakkelijk te zien zijn, heeft het F.A.N.C. uit gemakzucht die doelwitten uitgekozen, maar ook daarmee bereiken ze maar heel weinig.
Omdat het F.A.N.C. zijn campagne verkeerd heeft opgestart door de bezitters op de verplichting een bliksemafleider te bezitten heeft gewezen, willen de kerkfabrieken nu allemaal een nieuwe bliksemafleider gaan plaatsen.
Een reglementaire bliksemafleider kost, afhangende van de grootte van de kerk tussen de 10 en de 20.000 euro, dat geld hebben kerkfabrieken uiteraard niet, in casu heeft het F.A.N.C. zijn eigen ruiten ingegooid, eerst geld voor een nieuwe bliksemafleider (zoals te Hasselt) en pas daarna de radioactieve verwijderen, Gemeenten lappen hun laars aan de deadline van 6 maanden.
Nederland.
Politici verwijzen, wanneer het in hun kraam te pas komt, maar al te graag naar Nederland, waarom doen ze het hier dan niet, waarom neemt het F.A.N.C. geen contact op met de Nederlandse V.R.O.M. Is de adviseur van het F.A.N.C. te eigenwijs, of wil hij niet van zijn troontje afkomen ?
Deze redactie kon het 40 bladzijden tellend rapport van de V.R.O.M. (Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening
Milieubeheer) inkijken.
We willen het niet specifiek hebben over de "aantallen", maar over de manier van aanpakken, de Nederlandse V.R.O.M. trok naar de toenmalige Nederlandse importeur VAN AARSSEN die de Helita toestellen overal plaatste, Van Aarssen bezorgde aan de V.R.O.M. 400 adressen waar Helita toestellen werden geïnstalleerd, binnen de 14 dagen werden alle 400 adressen door de V.R.O.M. gecontroleerd.
Minstens 15.000.
Onderstaand vindt u een overzicht van de firma's die sinds +/- 1956 in België min of meer betrokken waren bij het zelf maken, invoeren, uitvoeren (De Kaptons naar Zaïre) en plaatsen van duizenden radioactieve opvangers zonder dat daarvoor, overeenkomstig het KB van 28 februari 1963, een vergunning werd afgeleverd, systematisch hebben de bedrijven uit puur geldgewin de wetten overtreden !



Document in PDF


Beloond in plaats van gestraft.
Installateurs zoals Van Droogenbroeck (L'Agrette), Heleblitz, etc. werden voor het overtreden van de Wet van 28 februari 1963 nooit gestraft, integendeel, vandaag hebben diezelfde bedrijven van de overheid een vergunning gekregen om de tuigen die ze eerder plaatsten, af te breken, typîsch Belgisch !
35.000 bef in 1981 voor een Helita A Pastilles op een villa leverde goed op.
Wanneer we offerte BV/0129/HT/81 van 4 februari 1981 bekijken, dan vroeg één van de nu vergunde bedrijven, toen een bedrag van 35.000 Bef voor de installatie van een radioactieve opvanger op een buis van 5m gemonteerd tegen een zijmuur van het gebouw.
Veel stelt zo'n installatie niet voor, niet qua materiaal en niet qua prestaties, we ramen de materiaalkostprijs op 9.000 Bef en het werk 3 uren met 2 personen, toen ongeveer 3.000 Bef, alles samen dus 12.000 Bef, dat maakt een brutowinst van 23.000 Bef op enkele uurtjes, goed verdiend ! Daarbuiten heeft de installateur de BTW (4.827 Bef) nooit afgedragen omdat er geen factuur werd gemaakt, 23.000 + 4.827 = 27.827 Bef Brutowinst en dat op enkele uurtjes ......en bovendien in het zwart !!! De installatie van een illegale radioactieve opvanger was dus een zeer winstgevende zaak.
Geen factuur maar toch 16% BTW betaald.
Voor de leveringen en plaatsingen leverde de installateur een met de hand geschreven ontvangstbewijs af, inclusief BTW 16%, het was geen factuur, een gewoon papiertje op A5 formaat, er stond netjes op dat de 16% BTW "inclusief" was, maar uiteraard heeft de installateur die 16% BTW (4.827 Bef) nooit afgedragen want er werd geen factuur gemaakt !

De installateur schrijft dat alles volgens de richtlijnen in het lastenboek verloopt, welke richtlijnen, welk lastenboek ?

Document in PDF


Toch 2 keer aan dezelfde steen.
Of voorgaande nog niet genoeg bewijst, doet die particulier nu in 2004 opnieuw beroep op dezelfde firma om dat onnuttig radioactief tuig af te breken. Men kent het spreekwoord, dat een ezel zich geen 2 keer aan dezelfde steen stoot,in casu is dat toch het geval !


De 1230 adressen in database van het F.A.N.C. =

Het tooien met de veren van een ander

Betekom / Brussel 28 mei 2004
In de Commissie Binnenlandse Zaken van 26 mei 2004 liet de Minister van Binnenlandse Zaken zich ontvallen dat het Agenschap al over 1.230 adressen beschikt, waar er zich radioactieve opvangers <bliksem> bevinden, als dat waar is, want het Agentschap is van het eerste leugentje nog niet gebarsten, dan tooien zij zich met de veren van een ander !

756 Adressen.
Al op 5 december 2002 heeft een derde persoon al 756 adressen aan het F.A.N.C. per aangetekend schrijven overgemaakt, de adviseur van de Directie van het Agentschap, Jan Michiels was zelfs "in alle staten" omdat die adressenlijst aangetekend werd overgemaakt, die "zwarte piet" was duidelijk niet welkom !
Ondertussen heeft het F.A.N.C. op 1 augustus 2003 een mailing uit eigen initiatief naar alle Burgemeesters, waarvan 307 in Vlaanderen en ongever 200 in Wallonië verzonden, één rond 15 november 2003 omdat ze daartoe door de Minister werden verplicht en een 3e omdat ze door de Rechter in kortgeding werden veroordeeld.
Als het F.A.N.C. nu slechts over 1230 adressen beschikt, dan is dat een zeer pover resultaat en een bewijs dat de campagne richting gemeenten en burgers niet werkt !


Nog 25 jaar aan de gang.
Wat Minister Dewael in zijn antwoorden ook moge beweren, het slakkengangetje van het F.A.N.C. betreffende de verwijdering van minstens 3 à 5.000 radioactieve opvangers gaat nog tientallen jaren duren.



Burgemeester van Rotselaar en Volksvertegenwoordiger DIRK CLAES interpelleerde de Minister van B.Z.over de problemen met de radioactieve bliksemafleiders, ook omtrent het exemplaar op de watertoren te Tongeren waar P.Dewael Burgemeester is !

Maar op het gemeentehuis van Rotselaar en op de kerk te Rotselaar Heikant staan er eveneens illegale radioactieve bliksemaleiders en daarvan werd Dirk CLAES vóór het stellen van de vragen op de hoogte gesteld ..........

Commissie Binnenlandse Zaken op woensdag 26 mei 2004: De Minister blijft het antwoord op de belangrijke vraag wie het hoog toezicht heeft op de bliksembeveiliging schuldig !

Betekom / Brussel 26 mei 2004.
Dirk Claes, Burgemeester van Rotselaar stelde heden namiddag een reeks vragen aan de Minister van Binnenlandse Zaken betreffende bliksemafleiders, eerst omtrent de verwijdering van de radioactieve opvangers en nadien over de klassieke bliksemafleiders.

Onjuist.
De Minister wordt door zijn Administratie, in casu het F.A.N.C. foutief geïnformeerd, het Agentschap wil met alle middelen beletten dat het bewijs wordt geleverd, dat hun campagne niet werkt.
Daaruit volgt, dat het cijfermateriaal dat de Minister voor 2004 opgeeft ONJUIST is. Volgens Patrick Dewael zijn er in 2004 al 49 radioactieve opvangers verwijderd, is een stijging t.o.v. 2003 (101 stuks) en 2002 (54stuks) zegt de Minister triomfantelijk, maar zijn cijfers kloppen niet.


Dirk Claes <Burgemeester Rotselaar> in de Commissie Binnenlandse Zaken van 26 mei 2004 om 16.00 uur.

Verwijderd en verwerkt is een groot verschil.
Eén van de erkende bedrijven verwijderde in 2004 al 33 radioactieve opvangers, dat betekent, dat de 3 andere bedrijven samen slechts 16 opvangers zouden verwijderd hebben, uiteraard klopt dat niet.
Elke maand ontvangt het F.A.N.C. van de verwijderaars een lijst met alle adressen waar er in de loop van de maand radioactieve opvangers werden verwijderd, het Agentschap kent de aantallen dus uit eerste hand, maar informeert de Minister met cijfers van het N.I.R.A.S.
N.I.R.A.S. komt echter pas in een later stadium op de hoogte wanneer de papieren winkel bij de verwijderaar is verwerkt en de aanvraag tot acceptatie van niet geconditioneerd radioactief materiaal wordt ingediend.
De cijfers die de Minister aldus vandaag in de Commissie Binnenlandse Zaken bekend maakte zijn niet de juiste cijfers !
3 a 4 Jaar, nog een ander leugentje om bestwil ?
Er werden ooit minstens 15.000 illegale radioactieve opvangers geplaatst, ondertussen zijn er volgens N.I.R.A.S. +/- 1.300 verwijderd, vandaag zegt Minister Dewael dat er nog een 3.000 zouden opgesteld staan, waar zijn alle andere dan gebleven ?
De campagne van het F.A.N.C. is op 1 augustus 2003 opgestart en in 2004 zijn er al 49 verwijderd zegt de Minister, 49 stuks op 5 maanden, dat is ongeveer 10 per maand, in dat geval komen we aan 300 maanden, dat is toch iets langer dan 3 jaar,de Minister wordt door zijn administratie niet correct geïnformeerd, er staan nog veel meer dan 3.000 illegale radioactieve bliksemafleiders opgesteld.


Er was belangstelling voor de fotograaf, we hadden de indruk van soms meer dan voor de rest.
Commissie Binnenlandse Zaken van 26 mei 2004

1230 Adressen in de database van het F.A.N.C.
De Minister maakt gewag van 1250 adressen die het F.A.N.C. in zijn database zou hebben staan, nogal wiedes want op 5 december 2002 heeft het Agentschap een lijst met 756 adressen van een derde ontvangen, dat betekent eveneens dat de medewerking van de Steden en Gemeenten erg pover is.


Gezelligheid is blijkbaar anders - Commissie Binnenlandse zaken van 26 mei 2004

Bliksembeveiliging.
Het KB van 19 december 1997 werd ondertekend door de Minister van Binnenlandse Zaken, de verantwoordelijkheid voor de brandveiligheid in gebouwen ligt aldus bij Binnenlandse Zaken. Verder speelt het A.R.E.I. eveneens een rol in de beveiliging tegen overspanningen te wijten aan atmosferische omstandigheden, zo staat het in art.136-2.
Het hoog toezicht op het A.R.E.I. ligt bij F.O.D. Energie en daar beweren ze niets van doen te hebben met bliksembeveiliging, wie heeft er dan wel toezicht op de bliksemafleiders, die vraag bleef de Minister van Binnenlandse zaken schuldig !


Commissie Binnenlandse Zaken op woensdag 26 mei 2004 - 15.00u <Europazaal>: CD & V <Dirk Claes Burgemeester Rotselaar> interpelleert Minister Dewael.

Betekom / Brussel 26 mei 2004
Dirk Claes, Burgemeester van Rotselaar, gaat de Minister van Binnenlandse zaken Patrick Dewael in de Commissie Binnenlandse zaken vandaag rond 15.00u enkele mondelinge vragen stellen in verband met de problematiek van de radioactieve opvangers <bliksem>.

Besmettingen.
Na Hagen GOYVAERTS gaat nu Dirk CLAES de Ministeri van Binnenlandse zaken op de rooster leggen omtrent de problemen met de radioactieve bliksemafleiders.
Vandaag komen vragen aan bod die nog niet eerder werden gesteld, dit in verband met de radioactieve besmetting van de onderliggende buizen en voorwerpen waarop de bliksemafleider gemonteerd was, het F.A.N.C. verzwijgt deze problematiek voor de bevolking en niet alle erkende bedrijven beschikken over de nodige know how en meetapparatuur.
En in Wallonië ?
Door één van de erkende bedrijven werden in Vlaanderen 107 radioactieve tuigen verwijderd, in Wallonië werd er geen enkele opvanger verwijderd en waren er sinds de campagne van het F.A.N.C. die in augustus 2003 is gestart, slechts 3 prijsvragen uit Wallonië ?Wie heeft het hoog toezicht op de bliksemafleiderinstallaties ?
Alhoewel de Vlaamse overheid via "Monumenten en Landschappen" de aanleg van o.m. bliksembeveiliging subsidieert en er klachten zijn omtrent de conformiteit van de aanleg van bliksemafleiderinstallaties is het niet bekend wie het "hoog toezicht" heeft op de uitvoering van de NBN C18- 100, het Addemdum van mei 1985 en de NBN C18- 300.
We hopen van Patrick Dewael te vernemen wie dat toezicht heeft.
A.R.E.I.
Volgens artikel 136-2 moet een elektrische installatie beveiligd worden tegen o.m. overspanningen veroorzaakt door natuurverschijnselen, maar de keuringsorganismen letten niet op het artikel 136-2, toch moeten laagspanningsinstallaties voorzien worden van beveiliging tegen overspanning.
Alhoewel de Minister van Binnenlandse Zaken verantwoordelijk is voor de beveiliging tegen brand in de gebouwen, ligt de verantwoordelijkheid voor de elektrische installaties bij F.O.D. Energie <Economische Zaken>.


Hasselt: Verlengt periode om offerte bliksemafleiders in te dienen.

Hasselt haalt installatie uit prijsvraag !
Sint Quintinuskathedraal heeft al een bliksemefleider !

Hasselt / Betekom 24 mei 2004
Bij het uitschrijven van een prijsvraag op 3 mei 2004 wisten de technische diensten van de stad Hasselt nog niet, dat de St Quintinuskathedraal reeds met een bliksemafleider was uitgerust !
Op 24 mei komen ze, nadat derden hun op de hoogte stelden er achter en schrijft Hasselt dat perceel 6 kkomt te vervallen !

Toch Plans.
Op 1 juni 2004 stellen ze dan een reeks plannen ter beschikking, schoorvoetend geven ze op die manier toe, dat het aanbestedingdossier met haken en ogen in mekaar steekt en op een weinig professionele manier is aangepakt.
Meer dan 67.000 Euro.
Hoe dan ook is de totale prijs, zelfs na het wegvallen van de installatie op de St Quintinuskathedraal nog meer dan 67.000 euro, de toegepaste formule van de onderhandelingsprocedure kan dus niet.
Geen elektrische schema's.
Alhoesel in de prijsvraag de overspanningsbeveiliging volgens de NBN C18- 100 is vervat, kan men te Hasselt geen elektrische schema's van de respectievelijke elektrische installaties voorleggen, toch gaat het over industriële installaties die elke 5 jaar aan keuringen onderworpen zijn en waarbij volgens art.16 van het A.R.E.I. wel degelijk een schema moet aanwezig zijn.

Betekom / Hasselt 18 mei 2004
De Stad Hasselt, de "luxestad" van Steve "Stunt" Stevaert bulkt, in tegenstelling tot andere steden en gemeenten van het geld, het kan daar blijkbaar niet op.

Aanbesteding bliksemafleiders volgens de kooi van Faraday.
Op 3 mei schrijft de Stad Hasselt een offertevraag uit volgens de onderhandelingsprocedure, het gaat over niet minder dan 7 gebouwen waarop volgens de prijsvraag nieuwe bliksemafleiders moeten komen, maar in Hasselt zijn ze nog katholieker dan de Paus.
Verhoogde beveiliging.
Alhoewel een bliksemafleider voor een gebouw zoals het overdekt zwembad, helemaal niet nodig is, wil men er te Hasselt eentje aanleggen van het type "Verhoogde beveiliging", zo'n installatie kost nog een pakje meer dan de gewone beveiliging.


St Quitinuskathedraal - Hier staat er geen radioactief tuig, maar de Stad Hasselt gaat daar nu meteen maar een "Kooi van Faraday" laten plaatsen, dat de kathedraal al een installatie heeft wisten ze bij het uitschrijven van de offerte nog niet.


Wet op de aanbestedingen.
In zijn brief van 14 mei 2004 schrijft Advocaat Paul Geukens aan de Stad Hasselt dat de prijsvraag niet voldoet aan Wet van 24 december 1993 inzake overheidsopdrachten en er indien de Stad Hasselt niet tegen 20 mei de nodige rectificaties aanbrengt een kortgeding zal worden ingesteld.
Termijn verlengd tot 2 juli 2004.
Prompt vertrekt er vanuit de technische dienst van de Stad Hasselt een brief dat alvast de termijn van indienen van de offertes tot 2 juli 2004 is verlengd, maar daarmee lijkt het nog niet opgelost, er zijn in de prijsvraag nog meer leemten die de Stad Hasselt nog zal moeten vullen, zoniet komt er toch een kortgeding.


Politici verwijzen graag naar Nederland, dat ze het
hier ook maar eens doen !

Betekom / Bilthoven / Chätenay
In het kader van de verwijdering van de radioactieve opvangers (bliksem) werd er in Nederland in 1990 door de V.R.O.M. (Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) een actie op het getouw gezet ter verwijdering van de radioactieve opvangers.
Binnen de maand was de klus van de opsporing geklaard.
Slechts één ambtenaar van de V.R.O.M. was er nodig om de toen nog aanwezige 400 Helita opvangers binnen de maand op te sporen, de ganse actie inclusief de verwijdering duurde 2 jaar ! Misschien kan Minister Dewael in Nederland wat informatie opvragen.


Dit exemplaar staat nog in Nederland - Het is een heel oude Helita -
De baas van de firma die hem plaatste is al sinds 1980 overleden. Een bekend Nederlands fysicus verkocht het huis met de Helita in 1984.


Ook in Frankrijk vlot de verwijdering.
In Frankrijk werd de plaatsing van de radioactieve opvangers per 1 januari 1987 verboden, maar in tegenstelling tot België moeten ze daar niet verplicht verwijderd worden, ze worden verwijderd bij één of andere gelegenheid, zoals bij werken aan het dak, e.d.
Vanuit bevoegde kringen uit Frankrijk vernemen we dat er in 2003 1.196 en in 2004 al 250 stuks werden verwijderd, dat betekent dat men in Frankrijk sinds sinds 2003 al 1.446 radioactieve opvangers verwijderde, totaal werden er sinds 1987 al 6.000 verwijderd zegt onze informatiebron. België loopt ook hier hopeloos achterop..


De Gemeenten en Steden overtreden zelf massaal de wet !
Per illegaal geplaatste radioactieve opvanger (bliksem) is er op 30 jaar 12.000 euro aan lasten, kosten, belastingen en BTW ontdoken.

Betekom / Brussel 22 april 2004.
De Voorzitter van de V.V.S.G., niet minder dan de Genkse Burgemeester JEF GABRIËLS werd al meerdere keren geïnformeerd omtrent de onwettige (en dikwijls gevaarlijke) toestanden van de illegaal geïnstalleerde radioactieve opvangers (bliksem).
Ook in Genk.
In Genk (Kerk Boxbergheide) staat er ook no zo'n gevaarlijke Combinator, deze werd zelfs nadat ze in 1985 bij wet verboden werden nog door PROXIMUS verplaatst. We contacteerden eveneens de heer Mulenaar (voorzitter van het Kerkfabriek) maar het kerkfabriek kan de centen die ze van Proximus (en Base) ontvangen, maar al te goed gebruiken. Mijnheer Mulenaar die voor één of andere bank werkt, kan dat zeer goed weten.
Ook Burgemeester JEF GABRIËLS verwijst naar de Kerkfabriek, maar de Burgemeester zou moeten weten , dat ook de Gemeente Genk, net als alle andere moet toezien of het bezitten van een radioactieve bron al dan niet vergund is, zoniet moet deze onverwijld verwijderd worden.
A.R.B.I.S.
Vroeger was het toezicht op de bescherming tegen de gevaren van de ioniserende stralingen in handen van het Ministerie van Tewerkstelling en Arbeid, nu ligt dat tozicht bij het F.A.N.C. en dat is geen goede zaak, het F.A.N.C. is veel te laks en onderneemt , zoals men dat met de radioactieve opvangers ondervindt ondeskundig tewerk gegaan.
Voor het geval van de Kerk te Genk (Boxbergheide) worden er aan de antennes van Proximus, die vlak onder de plaatst waar de radioactieve opvanger staat, werken uitgevoerd, de personen die daar werken uitvoeren, zijn niet op de hoogte van de mogelijke besmettingen van de buizen, ze zijn ook niet beschermd tegen deze mogelijke besmetting met radioactieve stofdeeltjes (handen, kledij,etc)
Ontdoken kosten en lasten.
Wanneer zo'n radioactief tuig 30 jaar geleden werd geplaatst, dan was er :

- 1.Een kostprijs van +/- 500 euro om een Klasse III vergunning te bekomen.
- 2.Er was een voorafgaande fysische controle vereist door een erkend organisme waarvan de kosten +/- 150 euro bedroegen.
- 3.Jaarlijks was er een fysische controle vereist waarvoor een kostrprijs van +/- 200 Euro (x 30) mag worden gerekend.
- 4.Elke 5 jaar was eer een grondige controle van het toestel vereist, waarbij het diende gedemonteerd, kostprijs +/- 300 Euro (x 6)
- Aangezien er voor de levering en plaatsing meestal geen factuur werd afgeleverd (16% btw) is er belasting ontdoken.
- Er was en is nog altijd een jaarlijkse contributie van +/- 122 Euro voor een klasse III inrichting vereist, op 30 jaar is dat 3.660 Euro !
Wanneer we één en ander recapituleren, komen we al vlug aan : 12.000 euro die de bezitters door de aankoop van hun gadget hebben uitgespaard.
Na tientallen jaren alle kosten te hebben uitgespaard: "Geen geld"
Er was reeds een "Norm" sinds 1962, maar bliksemafleiderinstallaties waren al wettelijk verplicht door het KB van 4 april 1972, maar de Gemeenten en Kerkfabrieken lapten die reglementering aan hun laars, een reglementaire bliksemafleider (een kooi van Faraday) was immers veel te duur.
Incompetenten, gecorumpeerden en machtsmisbruikers kochten van één of meerdere "charlatans" een radioactieve opvanger(bliksem), die ze op een illegale manier lieten installeren, een vergunning hoeft de overheid (in casu het Gemeentebestuur) niet te vragen, het is alleen de "Burger" die in het gareeltje moet lopen.
Nu deze tuigen onder druk van derden <niet van het F.A.N.C.> moeten verwijderd worden en daaraan een prijskaartje hangt van +/- 1650 euro, hebben de Gemeenten plotseling onvoldoende geld, ze maken er zich met de kwikslag vanaf dat er begrotingswijziging moet gebeuren !
Autobanden versleten maar geen geld !
Dergelijke uitspraken moet men vergelijken met uw autobanden die totaal versleten zijn, maar uw budget de vervanging niet toelaat !


Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael opnieuw
onder vuur over het F.A.N.C. en de campagne

Betkom / Brussel 23 april 2004
Na Hagen Goyvaerts, gaat Yves Leterme natdat het F.A.N.C. qua aantallen verwijderde radioactieve opvangers recent aan VTM onzin uitkraamde, nu toch ook de Minister Van Binnenlandse Zaken zowel mondeling als schriftelijk interpelleren.


Yves Leterme beloofde dikwijls "iets" te gaan ondernemen, maar nu lijkt er schot in te komen.


De waarheid verkondigen mag in dit land nooit gesteund worden.


Is de wil van deze niet te onderschatten havik en machtswellustelling (door -te- veel propaganda via de VRT in het zadel gezet), wet ? - Foto VTM

Betekom 22 april 2004.
Het is niet alleen omwille van het feit, dat één politieke partij wordt uitgesloten, dat deze redactie zich voor één keer richting politiek uitlaat, er zijn tal van voorbeelden waaruit duidelijk blijkt, dat in dit land de "Democratie" alleen maar denkbeeldig bestaat.
Lastig, Sekte, Militie....
Wie als individu te veel zijn mening verkondigd en dat toevallig de waarheid is, daarin volhardt, moet gebroodroofd en monddood gemaakt worden en bovendien beschouwd als een vlieg in de soep, een arrogante, en dies meer.
Als men zich met enkelen groepeert om zijn mening ongezouten te uitten, dan ben je al vlug "een bende". Gaat men de aantallen uitbreiden tot een paar honderd dan spreekt men al snel van een "verboden militie", komen er nog meer samen dat zal het als "een gevaarlijke sekte" bestempeld worden.
Politici : Beogen alleen macht en geld.
Wanneer 10.000 Belgen op straat komen of samen gaan protesteren, waardoor sommige politici onpopulair dreigen te worden, wordt de wet aangepast, plooien de politici.


>>PDF File (MM Pro 57P van 5 mei 03)

>>PDF File (lees ook artikel "Vaandelvlucht" in MM 58P van 7 mei 03)

Op nagenoeg 6 maanden wijzigde Deleuze art.271 van het AREI - Deze wijziging zet de poort open voor controle van
53.000 kilometer elektrisch net waarop 5 miljoen abonnees zijn aangesloten !

Deleuze ligt bij Electrabel nog slechter in de kast dan Tobback 15 jaar geleden !

 



De enige politucus met karakter ?