Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
6020041
Laatste artikelen
Aalter: Geen "Gratuite" maar onderbouwde beschuldigingen-Update1
Europol: Operatie Aphrodite richt zich op illegale goederen.
Morsum Magnificat : Hoe haar vijanden werden en worden vergaard: Deel I - P2
MIVB: Mogelijk hinder op MIVB-net door vakbondsacties.
Morsum Magnificat noteert meer dan zes miljoen paginabezoekers.
ASTRID Krakers vandaag voor de Brusselse Kamer Inbeschuldigingstelling-Update3
13 december 2013
Acht personen waaronder enkele journalisten geklist met omgebouwde scanners.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.335.000
Brussel / Lanaken 13 december 2013

--- Update 3 10:01 18/12/2013
Nieuwe datum Raadkamer.
Ondertussen is bekend, dat de zitting van de Raadkamer voor 17 januari is voorzien.
--- einde update 3

--- Update 2 18:03 14/12/2013
Kat bij de melk.
De krant De Tijd bracht op 12 december 2013 een subtiel artikel over deze affaire waarvan beroepsjournalist Pascal J. aan de basis ligt -zie link-. Maar de lekken naar de journalisten worden ook door de brandweer en
de politie veroorzaakt. Uit het onderzoek van Morsum Magnificat bleek dat brandweermannen die op het CIC dienst hadden, zij bepaalde journalisten dienden te bellen. Als er adres- en andere gegevens uit de pagerberichten onderschept worden, dan komen die gegevens door de beslissing van de brandweer zelf via de pagerberichten te voorschijn. In Nederland worden de gegevens publiek gemaakt en koopt men voor minder dan honderd euro een ontvanger. De gegevens doorsturen via de pagers is de kat bij de melk zetten. De krant De Tijd blijft met haar artikel wel heel vaag, we moeten ons niet afvragen waarom.
http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_belgie/Beveiligingslek_in_communicatie_hulpdiensten.9441148-3136.art?highlight=ASTRID&ckc=1

Bronnengeheim.
Perspaus Pol Deltour was furieus op de speurders omdat bronnen via in beslag genomen GSM's en computers bij Jan Verbeke Productions werden ontdekt. Afwachten of de journalisten gewapend met de wet op het
bronnengeheim daarvan tijdens de rechtszaak daaromtrent iets uit de brand kunnen slepen, dat is niet uitgesloten. Jan Ceuleers zei destijds aan deze redactie "het bronnengeheim is niet absoluut h" en zo zal de Rechter het wellicht ook zien.

Geheimdoenerij.
In Nederland worden die gegevens publiek gemaakt. Waarom mag het grote publiek, en ook de journalisten, niet weten waar er een ongeval of een brand is? Wanneer er adressen worden bekend gemaakt waar
zelfmoorden plaats vonden, is het wat anders en ook dat gebeurde met de regelmaat van een klok. 

Encrypteren.

De reden die wordt opgegeven om de berichten van de pagers niet te moeten coderen, is bullshit, de echte reden is, dat de nv A.S.T.R.I.D. nu al met gigantische problemen kampt en het gaat van kwaad naar erger, de brandweer wil doodgewoon van ASTRID af. 
--- einde update 2

--- Update 1 20:35 13/12/2013
Uitgesteld.
Omdat een van de beklaagden geen advocaat had, werd de zaak deze morgen even snel afgeblazen als ze was begonnen en uitgesteld tot einde januari 2014. We hebben enkele pogingen ondernomen om Jan Verbeke van de gelijknamige firma, en kompaan van Het Laatste Nieuws, aan de lijn te krijgen. Maar Jan Verbeke, die in deze zaak dit jaar in Brussel nog een nacht in de cel mocht blijven, verstopt zich en laat niets van zich horen. Als je jezelf als nieuwsmaker z hoog promoot, dan moet je je ook voor de pers niet verstoppen .... http://www.janverbeke.be/

Niet voor de K.I.
De zaak kwam niet voor de K.I. maar voor de Raadkamer.

Andere artikels.
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=4698&Itemid=0
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=4869&Itemid=0


Wordt dus vervolgd
--- einde update 1

A.S.T.R.I.D nv had de politiediensten verzekerd dat hun systeem veilig was en niet voor derden toegankelijk zou zijn, maar dat klopte niet, telecommunicatiesystemen zijn nooit waterdicht geweest en zullen dat ook nooit zijn.

Gekraakt.
Hoe de contacten tussen Paul G., de verdeler uit Wemmel en de Duitser Karl K. precies tot stand zijn gekomen, is ons niet duidelijk, wel dat Paul G. van de Duitser omgebouwde Bearcat scanners kocht die de TEA1 van de nv ASTRID had gekraakt. De scanners werden verkocht aan redacties zoals Het Laatste Nieuws, VTM, Jan Verbeke Productions en nog enkele andere journalisten. Een fotograaf uit Oostende werd door een brandweercommandant uit Kluisbergen gezien met een ASTRID ontvanger die niet kaderde in de klassieke ASTRID toestellen.

Verraden.
De handel floreerde en de redacties capteerden het nieuws uit eerste hand via de ASTRID radiocommunicatie. Ondertussen was de politie op de hoogte dat hun systemen zoals door ASTRID verzekerd, toch niet zo waterdicht waren. Maar de story kreeg een onverwachtse wending, een gewezen journalist van Het Laatste Nieuws en Jan Verbeke Producties stak de snoodaards stokken in de wielen. Wegens een dispuut met Jan Verbeke Producties verklapte journalist Pascal J. aan speurders het scannerverhaal van Jan Verbeke Producties.

Huiszoekingen.
De speurders uit Asse kregen van de Brusselse Onderzoeksrechter Decoster de opdracht om op pad te trekken en vooral de kantoren van Jan Verbeke Producties werden overhoop gehaald, daar werden laptops, GSM's en computers in beslag genomen en zelfs een plafond opengebroken. Aan de hand van de buit werden bronnen en contactpersonen ontdekt zodat de speurders onder leiding van Wim M., ook daar huiszoekingen konden verrichten.

Acht personen.
Het onderzoek is ondertussen afgesloten en er worden acht personen vervolgd die vandaag voor de Brusselse K.I. moeten verschijnen. Of de zitting wegens de staking doorgaat is af te wachten. 

Artikel n : 12/13/5220
Geplaatst : 08:15 13/12/2013

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck

Laatste update ( 18 december 2013 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.