Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
6589460

Laatste artikelen
Belfius sleutelde weer achttien uur aan haar online service-Update1
Handhaving richting burgers is plotseling heel simpel geworden en strikt toegepast-update1
Autochtone kandidaat huurders worden door linkse en rechtse politiek gediscrimineerd.
BPost moet dringend opgedoekt en vervangen door professionelen.
Europol: Twee Roemeense cybercriminelen gearresteerd.
Onverdoofd ritueel slachten moet stoppen
26 november 2009
Schokkende beelden van GAIA beroeren iedereen.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 680.800
Brussel 26 november 2009

De beelden van GAIA over het onverdoofd ritueel slachten van dieren laten niemand onberoerd. Ook N-VA Kamerlid Flor Van Noppen vindt dat we hiervoor niet de ogen kunnen sluiten: “We kunnen als maatschappij niet langer aanvaarden dat dieren op dergelijke manier aan hun einde komen. Hiervoor bestaat geen enkel excuus of uitzondering." Flor Van Noppen dient zo snel mogelijk een wetsvoorstel in om aan deze praktijken een einde te maken. Hij rekent hiervoor op de steun van alle politici die even gechoqueerd zijn als hij.

Doden van dieren noodzakelijk.
Onze vleesproductie vraagt uiteraard dat dieren worden gekweekt, getransporteerd en
uiteindelijk gedood. Dit is de enige manier om vlees op ons bord te krijgen. Heel dit proces wordt terecht aan zeer strenge regels onderworpen om het zo diervriendelijk mogelijk te laten verlopen. Dat er uitzonderingen bestaan voor het onverdoofd slachten van dieren, om welke reden dan ook, is in strijd met alle inspanningen op dit vlak. Een bijkomend argument is dat het in verschillende Europese lidstaten al lang verboden is.

Soepel omspringen met begrippen.
“Uit het dossier van GAIA blijkt duidelijk dat slachthuizen om economische redenen soepel
omspringen met het begrip ‘rituele slachting’. Bijna elk schaap en één op vijf van alle kalveren in ons land worden blijkbaar ritueel geslacht. Dit misbruik moet stoppen”, aldus Van Noppen.

FAVV weet van niets.
Ook de reactie van het FAVV roept vragen op. Het klopt dat het FAVV niet zelf de wetten maakt
en slechts de naleving ervan controleert. Maar waarom is het niet zelf tot de conclusie gekomen
dat slachthuizen misbruik maken van deze uitzondering?
Flor Van Noppen: “Het FAVV is alle dagen aanwezig in onze slachthuizen. Ofwel weet het
Voedselagentschap echt van niets zoals het zelf zegt, ofwel knijpt het een oogje dicht. Ik weet niet welk van de twee scenario’s ik het ergst moet vinden.”

Het verbieden van het onverdoofd ritueel slachten is zeer eenvoudig. Het vraagt enkel de schrapping van de uitzondering voor rituele slachtingen uit de Dierenwelzijnswet. Flor Van Noppen dient hiervoor zo snel mogelijk een wetsvoorstel in en rekent op alle politieke partijen voor de snelle goedkeuring.

NVDR : Behalve dat de schokkende beelden werden uitgezonden op een moment dat ook kinderen nog voor het scherm zaten, is ook de uitzondering voor het rituele slachten van dieren een regelrechte schande voor een modern, ontwikkeld land als België.  Godsdiensten die vasthouden aan een dergelijke barbaarse methodiek zijn dringend toe aan modernisering die niet noodzakelijk afbreuk hoeft te doen aan het geloof zelf. Kan iemand mij één tekst voorleggen, uit Bijbel of Koran of wat dan ook, waarin staat dat dieren moeten gedood worden zónder verdoving?  Zegt het spreekwoord niet "wie goed is voor dieren is ook goed voor mensen? 

Bron : N-VA
Bewerking : jvds
www.morse-press.be

Laatste update ( 26 november 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.