Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16293653

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Europol en het EMCDDA brengen nieuwe drugmarktenanalyses.
06 mei 2022
Veranderende rol van Europa bij uitbreiden cocaÔne- en methamfetaminemarkten.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 11.742.300 
Den Haag 06 mei 2022


Coverfoto: Catherine De Bolle destijds als baas van de Federle Politie, hier in juli 2013 tijdens een persmoment over fraude naast de minister van Binnenlandse Zaken, de niet onbesproken JoŽlle Milquet !

Vandaag werd door Europol en het EU-drugsagentschap -EMCDDA- een nieuw rapport vrijgegeven omtrent de veranderde rol van Europa in de internationale drugsproductie en -handel. Beide agentschappen wijzen op verhoogde productieactiviteiten in Europa voor wat betreft de cocaÔne- en methamfetaminemarkten in Europa en hoe samenwerking tussen criminele groepen wereldwijd nieuwe veiligheidsrisico's creŽert en de markt vergroot. De politie blijkt de strijd tegen de drugs niet te kunnen winnen, jaren is het vechten tegen de bierkaai, Morsum Magnificat heeft zich met alle risico's van dien een hele poos ingelaten met onderzoek, ook op dat vlak kunnen we zoals de klassieke pers over dit onderwerp zoals op 8 mei 2010 schrijven.

Verhoogde dreiging.
De nieuwe analyses hebben betrekking op trends in de toeleveringsketen, van productie en handel tot distributie en gebruik. Ze beschrijven een grote en groeiende cocaÔnemarkt en een momenteel kleine, maar gestaag groeiende markt voor methamfetamine in de EU. Ze waarschuwen ook voor de verhoogde dreiging die uitgaat van innovatie in productieprocessen en chemische precursoren, en een groeiend assortiment producten die gevaarlijk kunnen zijn voor consumenten. 

Het volledige en lijvige rapport is te vinden op:

Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel: 05-22-8398
Geplaatst: 16:24 6/05/2022

Redactie Morsum Magnificat ģ Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ģ - Alle rechten voorbehouden.