Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16293460

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Europol: Drie Duitse voortvluchtigen gearresteerd in Spanje
06 mei 2022
Voortvluchtigen sedert 2021 op de vlucht voor Duitse autoriteiten.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 11.738.300 
Den Haag 05 mei 2022

Coverfoto: Guardia Civil

Met ondersteuning van Europol hebben de Spaanse Guardia Civil, het Duitse Bundeskriminalamt en het hoofdbureau van politie Heilbronn een witwaspraktijk-ring ontmanteld die een parallel banksysteem voor criminelen exploiteerde.

Sedert 2021.
Als resultaat van een actiedag op 30 maart 2022 in Malaga, Spanje werden drie Duitse voortvluchtigen gearresteerd. Alle drie de verdachten zijn sinds 2021 op de vlucht voor de Duitse autoriteiten. Onder de gearresteerden is ook de aanvoerder van de criminele organisatie, het betreft een Duits staatsburger van Russische afkomst.

Witwassen.
De verdachten zouden een schaduwbanksysteem hebben beheerd dat honderden miljoenen euro's aan criminele transacties heeft verwerkt, los van alle toezichtmechanismen die het juridische financiėle systeem beheersen. De criminelen verplaatsten grote hoeveelheden contant geld via dit parallelle systeem en hielpen criminelen hun illegale opbrengsten wit te wassen en hun activiteiten te financieren die voornamelijk verband hielden met drugshandel. De koploper van dit criminele netwerk onderhandelde over commissies van maximaal 5 % voor elk miljoen euro dat beheerd werd, met een geschatte winst van meer dan 250 000 euro per dag.

Mobiel Europol-kantoor.
De EFECC van Europol ondersteunde het onderzoek door zijn beveiligde communicatieplatform te leveren en de internationale samenwerking tussen Spanje en Duitsland te faciliteren, kruiscontroles uit te voeren en analytische ondersteuning en operationele expertise te bieden. Er werd ook een mobiel Europol-kantoor in Malaga ingezet om de Spaanse autoriteiten te assisteren bij de actiedag.

Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel: 05-22-8394
Geplaatst: 10:10 6/05/2022

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.