Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
10118627

Laatste artikelen
MIVB-net zal hinder ondervinden op 06 december 2021.
Tienen laagspanning : Schot voor de boeg van burgemeester Partyka.
Tienen stelt vanaf maandag de parking van het vaccinatiecentrum open.
Tienen: Doorgang Aarschotsesteenweg nog een week versperd.
Justitiepaleis Leuven: Chaos om zittingen te organiseren.
Raad van State fixeert terechtzitting van het beroep tot nietigverklaring MB Diependaele.
16 oktober 2021
Woningcontroleurs moeten gestopt worden met het beoordelen elektrische installaties.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 9.749.800
Tienen 16 oktober 2021

Sinds het verzoek bij de Raad van State tot vernietigen van het Ministerieel Besluit van 05 juni 2020 van Vlaams minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed, zijn we inmiddels zestien maanden verder. De procedure zijn doorlopen en documenten uitgewisseld, nu heeft de Raad van State op 10 december 2021 een terechtzitting gefixeerd. De kern van het verzoek draait over het feit, dat woningcontroleurs bij een kwaliteitscontrole vrij kunnen oordelen en beslissen over de staat van een elektrische installatie, erger bevindingen in keuringsverslagen van door de FOD Economie erkende organismen gewoon naast zich kunnen neerleggen.

Vals gevoel van veiligheid.
Verzoekers tot vernietiging van het MB van 5 juni 2020 tonen aan de raad van State met meerdere voorbeelden aan, dat de handelingen die de wooncontroleurs door middel van bepaalde metingen stellen - zie MB - resulteren in een vals gevoel van veiligheid, concreet geeft het meten van het meten dat er aan de aardpen van een stopcontact een beschermingsgeleider aanwezig is, geen zekerheid dat de aarding een voldoende lage spreigingsweerstand heeft en dat is absoluut nodig om de differentieel te laten werken! De woningcontroleurs meten de aarding niet, maar oordelen dat de installatie veilig is, wanneer de beschermingsgeleider aan de aardpen is bevestigd! Professor Luc Dupré van de UGent heeft de metingen uitgevoerd en bevestigt dat het meten van de aanwezigheid van een beschermingsgeleider aan de aardpen, geen zicht geeft op de waarde van de aarding.

Eerdere artikels over dit onderwerp:
05 dec 20 MM 302-01
18 aug 21 weer bewijs MM 310 03 Tienen 

05 feb21 MM 292 05 Open aardingsbrug  ZEKER NOG EENS LEZEN !
Meer volgt asap, we zijn de gazet niet, we werven geen abonnees, we worden niet financieel gesteund en politici maken bij Morsum Magnificat de dienst niét uit. 

Artikel: 10-21-8179
Geplaatst: 8:15 16/10/2021

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 16 oktober 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.