Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
15227623

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
VTM Zou problemen met veiligheid bij plaatsen slimme meters onderzoeken-foto
27 september 2021
Researcher van VTM op pad gestuurd om informatie te verzamelen, snel afgekoeld?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 9.639.400
Tienen 27 september 2021

Sinds een week is Joppe, als researcher van VTM, door zijn broodheren op informatietocht gestuurd om er achter te komen waarom er bij de plaatsing van de slimme -of andere- meters, op korte tijd enkele ongevallen gebeurden. Jelle komt bij deze redactie terecht waarbij hem de feiten worden uitgelegd, namelijk het risico van het "werken onder spanning". Zo'n gast/journalist, in dienst van de klassieke pers, heeft er natuurlijk geen enkele notie van, wat het betekent om bij wijze van spreken boven een "bom" te werken.

Duidelijke informatie.
Via We Transfer sturen we Joppe de informatie waarmee hij normaliter voldoende moet hebben om de koe bij de horens te vatten en Fluvius tot een veiliger beleid aan te sporen. Op de koop toe geven we Joppe nog informatie waardoor hij bij een andere technicus terecht kan, zodoende niet alleen technische informatie van Morsum Magnificat ontvangt, maar ook van een tweede technisch onderlegd persoon. Nu Joppe ook van die technicus dezelfde opmerkingen krijgt, is het enthousiasme van Joppe al heel wat gezakt! 

Onder spanning.
Zo'n gast kan meer domme vragen stellen dan een geleerd professor, zo staat er in de documenten van Fluvius "Ombouw doelgroepen digitale meters" zwart op wit dat er onder spanning dient gewerkt, we hebben die documenten aan Joppe overhandigd, maar we dienden het nog een keer te herhalen en de bewuste passage toe te sturen, toen werd het helemaal stil.

Dit bleef na de kortsluiting nog over van de oude te vervangen meter, de bewoonster en de technicus belanden in het ziekenhuis. Oorzaak van deze puinhoop : schroef kwam bij het losmaken van oude meter terecht in de onderliggende onder spanning staande delen waarvan de zekeringen in de cabine het niet begaven - zie kortsluitproeven Morsum Magnificat - !! 

Meer volgt nog, we zijn de gazet niet, we werven geen abonnees, we worden niet financieel gesteund en politici maken bij Morsum Magnificat de dienst niét uit. 

Artikel: 09-21-8158
Geplaatst: 19:57 27/09/2021

Erik Verbeeck - onafhankelijk journalist - hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 29 september 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.