Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
15227710

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tienen : Telenet gaat defecte ondermaatse teledistributiekabel vervangen-MM-311-05-Update1
18 september 2021
Ombudsman Telecom diende gevat om Telenet te doen bewegen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 9.606.000
Tienen 19 september 2021.


-- Update 1
Uitvoering verdaagd?
Het is n dag voor de opgegeven datum voor uitvoering van 22 september, duidelijk dat er morgen niets gaat gebeuren. Het had heel wat voeten in de aarde om bij UNIT-T de juiste dienst te bereiken die daarover iets kon zeggen, dat lukte eigenlijk helemaal niet, maar opgeven is onze stijl niet. De eerste keer komen we bij de dienst HR -Human Resources- terecht, die doorschakelde, edoch de verbinding verbrak. In een tweede poging schakelde die HR-dienst door naar de dienst KIW -Kleine Interventie Werken- maar ook dat is eigenlijk niet de juiste dienst, het moet OSN zijn, maar wat dat betekent kregen we niet te horen.

Fout referentienummer.
Wat we wel hoorden was een hautaine dame, zeker van West-Vlaamse origine, die aan de hand van de nummers die in de brief van de Ombudsman Telecom voorkomen, niets kon zeggen, dat nummer moet met een "C" beginnen en we moeten dat nummer hebben! Nadat we de hautaine dame wat op haar nummer hadden gezet, werd ze al wat inschikkelijker, op den duur had ze in de map "Draft" toch al wat gevonden, het werk staat dus onder voorbehoud op de planning voor 01 oktober 2021.

-- einde update 1
15:54 21/09/2021 

Met het gebouw aan de Oplintersesteenweg 217A, in de buurt gniffelend het "OCVMW gebouw" genoemd, is er wel meer aan de hand dan een te kort aan signaal dat Telenet daar ter beschikking stelt, vooral op de hogere frequenties manifesteert zich dat.  We hadden het er al over in MM-308-03. Helaas, tot groot ongenoegen van de malafide verhuurder, werd dat technisch probleem door Morsum Magnificat vastgesteld en nadien door drie verschillende technici van Telenet / Unit-T bevestigd. Dat Telenet omwille van zogenaamde besparingen geen aanstalten zou maken om die defecte ondergronds kabel te vervangen stond in de sterren geschreven.

Klacht bij Ombudsman Telecom.  
Aangezien die malafide verhuurders via hun advocaat Sonia Hognoul, eveneens wars van een minimum kennis ter zake -maar wel kassa, kassa-, de technische kennis van de terechte klager in twijfel trekt, de lef heeft om dat ook in hun conclusies bij de vrederechter te gebruiken, werd de Ombudsdienst Telecom ingeschakeld, en Ombudsman Luc Tuerlinckx kwam behoorlijk snel tussenbeide, op 14 september 2021 kwam de Ombudsman al met een voorstel van Telenet -lees Teleslet- op de proppen.    

Ingress veroorzaakt problemen op een kabel-tv net.
Echte specialisten weten dat kabelfouten grote problemen op een kabel-tv net kunnen veroorzaken, om de "INGRESS" van de netten weg te halen is er heel veel genvesteerd en dienden heel veel kabels vervangen te worden, dat was in het verleden in Tienen, zelfs in het centrum, meermaals het geval. Er werd destijds door IDN - Intercom Distributie Noord - zelfs een methodedocument / opleiding opgemaakt over de nood om de INGRESS van het net te halen, dat is, behalve het tekort aan signaal nog een 2e reden waarom de kabel tussen de Oplintersesteenweg 217A en 219 dient vervangen te worden.

Met kennis van zaken en een schot voor de boeg van advocaat Sonia Hognoul. 
Meer dan 20 jaar geleden besliste de auteur van dit artikel wr in Tienen, in opdracht van Electrabel en in samenwerking met Tienen -Jan Strijckmans- al dan niet ondergrondse kabels werden vervangen, n voorbeeld van zo'n vervanging was aan de Leuvensestraat 60 -61 dat was in juli 2000. Omdat de aannemer -Stevens- de instructies niet volgde werd een gasbuis doorboord! Morsum Magnificat kan zich wegens haar knowhow onderscheiden van de klassieke pers. 

Jan Strijckmans.
Was volgens velen geen makkelijke toezichter van stad Tienen, toch had de auteur van dit artikel toen over een langere periode geen problemen met Jan, hier nog een bewijs daarvan met de TK 06 002! Laat Sonia Hognoul ook dat maar in haar besluiten opnemen, de opdrachtgever zal dat wel betalen, immers van een stijfkop en een zot vult een advocaat zijnen pot!     

Meer volgt, we zijn de gazet niet, ook 'tScheldt niet, omdat we geen abonnees werven, we worden ook niet financieel gesteund en politici maken bij Morsum Magnificat de dienst nit uit, integendeel.

Artikel n: 09-21-8149
Geplaatst: 15:38 18/09/2021

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur 
Laatste update ( 21 september 2021 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.