Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
15227827





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Aarschot: Politieagent schiet op pianist / journalist in plaats van op overtreder.
02 september 2021
Werken met hoogtewerker op openbaar domein vereist afbakenen werkzone
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 9.498.800
Aarschot 02 september 2021.

Eerder toevallig worden we deze voormiddag geconfronteerd met het onveilig uitvoeren van schilderwerken aan het stadhuis van Aarschot. Het betreft schilderwerken aan de zijgevel die met behulp van een hoogwerker worden uitgevoerd. De hoogwerker begaf zich daarvoor ook op het openbaar domein met de giek en gondel boven de zitbanken waarop schooljeugd had plaatsgenomen. De auteur van dit artikel sprak in eerste instantie de arbeiders aan die reageerden dat zij de kunstenaars waren die de werken uitvoerden en verwezen naar de verantwoordelijken, doelend op de stad Aarschot.

Balie stadhuis.
Bij de ontvangstbalie waren ze, toen we ons identificeerden als journalist en aankondigden daarover een artikel te maken, niet al te vriendelijk. Een van de dames van dienst poogde iemand van de technische dienst te bereiken, wat niet meteen succes had. Toevallig of niet, kwam een politieagent in fluohesje het stadhuis binnen, maar ook die was niet opgezet met de opmerking dat inname van het openbaar domein vergunningsplichtig is en de werkzone dient te worden afgebakend en er zich zéker geen personen onder de giek / gondel mogen bevinden. 

Dit was de aanleiding : werkzone niet afgebakend, personen binnen de draaicirkel en de gondel .

Perskaart afnemen.
Niettegenstaande aan het onthaal, EID en Perskaart werd getoond, wilde de politieagent -wellicht een hulpagent- met dezelfde naam als de in Aarschot bekende sleepdienst Achiel Van De Zande, opnieuw de perskaart zien, daarbij zeggend "die heeft u nu nog", anders gezegd "ik zal zorgen dat u die kwijt speelt". De flik beseft wellicht niet dat wie artikels brengt niet persé een perskaart nodig heeft, of bij journalistenclubs moet aangesloten zijn of erger door Binnenlandse Zaken erkend moet zijn. Agent Van De Zande verwees naar het College van Burgemeester en Schepenen en de burgemeester -die niet bereikbaar was-.

Commissaris Evy Claes.
Met een e-mail van vandaag 02 september om 15:05u. hebben we aan commissaris Evy Claes het nieuwe incident met de politie van Aarschot uiteengezet, eveneens de foto toegestuurd met het bewijs dat er bij werken aan het stadhuis gevaarlijke toeren werden uitgehaald en dat de politie, in plaats van op te treden, naar het CBS en de burgemeester verwijst. We probeerden Gwendolyn Rutten te bereiken, maar die was uiteraard niet bereikbaar, we zijn immers de gazet niet die zo'n politici in het zadel zet en houdt.     

Meer volgt asap in MM_311_02 , we zijn de gazet niet, we werven geen abonnees, we worden niet financieel gesteund en politici maken bij Morsum Magnificat de dienst niet uit.

Artikel n°: 09-21-8139
Geplaatst: 16:25 2/09/2021

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 02 september 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.