Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
9577351

Laatste artikelen
Wolvendossier wordt door nieuwe incidenten weer wat aangedikt-Update1
Sukkelpop: Voor het geld danst de beer, ook Chokri en al de rest.
MIVB laat op de autoloze zondag gratis reizen.
Radio2: Sven Pichal, met al "zijn" medewerkers, is gewoon een dikke nek.
Onderwerpen die de volgende dagen aan bod komen in Morsum Magnificat.
Europol: 3 Arrestaties bij smokkel van Vietnamese migranten.
03 juni 2021
Gecoördineerde invallen in heel Duitsland en in Slowakije.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 8.583.300
Den Haag 01 juni 2021

Morsum Magnificat naar 9 miljoen paginabezoekers.

Zo'n 740 politieagenten voerden op 31 mei gecoördineerde invallen uit in heel Duitsland en Slowakije tegen de leden van een criminele organisatie die Vietnamese staatsburgers Europa binnensmokkelden, daarbij werden 3 personen gearresteerd.

Georganiseerde misdaadgroep.

Het grootste deel van de acties van vandaag vond plaats in Duitsland, met huiszoekingen in de steden Hamburg, Schönefeld, Recklinghausen, Minden, Bückeburg, Halle, Bitterfeld-Wolften en Leipzig. Ook in Bratislava in Slowakije werden een aantal huiszoekingen uitgevoerd. 
Deze georganiseerde misdaadgroep was verantwoordelijk, zo bracht het onderzoek aan het licht, voor het faciliteren van de binnenkomst in Duitsland van meer dan 250 illegale migranten van Vietnamese afkomst. Voor elke migrant werd tussen de € 13 000 en € 21 000 in rekening gebracht voor de reis.

Schengen-visa.

Het criminele netwerk voorzag migranten in Vietnam van geldige Schengen-visa die op valse gronden waren afgegeven met behulp van uitnodigingen van verschillende bedrijven die door het netwerk in Slowakije werden gecontroleerd.

Onbetaald werken voor schuldaflossing.

Zodra de migranten in Europa aankwamen, regelde het netwerk hun reis naar Duitsland met behulp van privéauto's. Bij aankomst werden de migranten van hun persoonlijke bezittingen beroofd en tegen hun wil in gevangenschap gehouden totdat ze hun schulden aan het criminele netwerk door onbetaald werk hadden terugbetaald.

Europol ondersteuning.
 
- Europol bracht de nationale onderzoekers van beide partijen samen die sindsdien nauw hebben samengewerkt om een ​​gezamenlijke strategie op te stellen om dit migrantensmokkelnetwerk op te rollen. 
- Sindsdien heeft Europol gezorgd voor voortdurende ontwikkeling en analyse van inlichtingen om de veldonderzoekers te ondersteunen. 
- Europol heeft op de actiedag een virtuele commandopost opgezet om te zorgen voor een naadloze coördinatie tussen alle autoriteiten die bij deze arrestaties betrokken waren, ook werd een specialist van het Europees Centrum voor migrantensmokkel ingezet in het coördinatiecentrum in Duitsland om te helpen bij de kruiscontroles van operationele informatie.  
 
Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel: 05-21-8078
Geplaatst: 21:07 3/06/2021

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.