Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
15227582

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Week van de Bij begint op 30 mei en loopt tot 6 juni 2021.
20 mei 2021
Het startschot wordt dit jaar georganiseerd in Bokrijk.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 8.429.600
Redactie 20 mei 2021

Het is sinds 2014 dat Departement Omgeving jaarlijks de "Week van de Bij" organiseert en ook dit jaar zijn chocolatier Dominique Persoone en radiopresentatrice Britt van Marsenille peter en meter van het initiatief.  

Bijenwandelzoektocht.

De opening van de Week van de Bij vindt plaats op zondag 30 mei 2021 als het Departement Omgeving, samen met minister Zuhal Demir, in Bokrijk een online bijensymposium organiseert. Die dag kunnen bezoekers van het Openluchtmuseum Bokrijk deelnemen aan een bijenwandelzoektocht en de hele zomer loopt een bijenfietstocht in de omgeving van Bokrijk. In tal van Vlaamse tuincentra en bibliotheken is momenteel de Bijenkrant van de Week van de Bij gratis te verkrijgen. Heel wat gemeenten en organisaties voeren bijenacties of organiseren coronaveilige bijenactiviteiten. Het programma van de Week van de Bij en de bijenkrant is te vinden op: https://www.weekvandebij.be/

Jaarlijks terugkerend.

Week van de Bij strijkt elk jaar neer in een andere provincie en na de afgelasting vorig jaar in Bokrijk wegens corona, heeft het Departement Omgeving voor 2021, opnieuw in Bokrijk, een aangepast programma voorzien. Zo wordt het traditionele bijensymposium op zondag 30 mei van 10u30 tot 12u. live uitgezonden in de vorm van een webinar. 

Het bescheiden bijenhotel van Morsum Magnificat in mei 21

Programma en inschrijven voor het webinar van 30 mei kan via 

Bijenfietstocht.

Later, vanaf 1 juni tot en met 31 augustus, kan iedereen in de omgeving van Bokrijk deelnemen aan een bijenfietstocht. Twee fietsroutes van elk 29 km werden uitgestippeld; er kan gekozen worden tussen een bijenquiz of een fotozoektocht. Deelnemen kan vanuit verschillende locaties (Genk C-mine, Bokrijk, Visit Hasselt, domein Keiwit en de abdijsite Herkenrode). Elk deelnemend gezin ontvangt gratis het splinternieuwe stripverhaal ‘Het Blije Bijenteam’ van Suske en Wiske.  

Eerdere artikels over dit onderwerp.


Bron: Departement Omgeving
Bewerking: jvds 

Artikel: 05-21-8065
Geplaatst: 

Erik Verbeeck 
Hoofdredacteur - Verantwoordelijke uitgever 

Laatste update ( 20 mei 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.