Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
15227527

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Militaire veiligheid is zeker niet meer wat ze vijftig jaar geleden was-Update1
20 mei 2021
Het bewijs van een falend systeem is hier andermaal geleverd.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 8.452.600
Redactie 20 mei 2021

-- Update 1

Tatoeages.

Vijftig jaar geleden kon je -althans bij de Marine- als beroepsmilitair niet worden ingelijfd indien je tatoeages had, nu is dat schering en inslag, niet alleen mannen, maar ook vrouwen dienen zich met tattoos stoer voor te doen. De maatschappij en de discipline is onder invloed van de politiek, op allerlei fronten verloederd, er zijn nochtans politici geweest die daarvoor reeds lang geleden hebben gewaarschuwd, maar die politici werden in het "rechtse" kamp geduwd en monddood gemaakt. Diverse passages in de brief van de militair zijn duidelijk: het volk heeft er genoeg van!

Rechts.

Het feit dat het Vlaams Belang steeds meer succes krijgt, is eveneens honderd procent de schuld van de politieke partijen, onder meer deze die het "cordon" hebben uitgevonden. Men had in die periode het Vlaams Belang moeten laten meedoen, pas dan zou men hebben kunnen zien dat die partij -behalve enkelingen- onvoldoende competentie aan boord had om een land fatsoenlijk mee te helpen besturen. Indien de politiek het Vlaams Belang toen had laten meedoen zou de aard en de competentie van die partij duidelijk zijn geworden. Ondertussen heeft het Vlaams Belang zich wat dat betreft opgewerkt, elementen als Dries Van Langenhove en een Filip Brusselmans zijn zichtbare voorbeelden, er zijn nog anderen in die partij die uit hetzelfde hout gesneden zijn. Het zijn de klassieke partijen en politici, die niet door het volk werden verkozen en zich onterecht aan de macht - en het geld! - vastklampen erger, bedienen, die het succes van het Vlaams Belang bewerkstelligen. Het "volk" heeft de leiders niet kunnen verkiezen die het verkoos en dat zal zich nog wreken!  

Eigen kweek.

Dit voorval met een telg van "eigen militaire kweek" moet een signaal, tevens een niet ongevaarlijk precedent zijn voor het beleid en de politiestaat. Het is ook een bewijs dat het "volk" in opstand kan komen, iets wat deze redactie al eerder suggereerde dat het zou kunnen gebeuren. Dat extreem rechts zich steeds meer manifesteert is honderd procent de schuld van bepaalde politieke partijen die, in weerwil van de keuze van dat volk, de macht om te misbruiken blijven vasthouden. Mijnheer Van Ranst zet zich als viroloog door publiekelijk een duidelijke politieke keuze te maken, zelf in de schijnwerpers, Van Ranst rent van de ene TV- Studio en redactie naar de andere, levert commentaar op diverse fora op het internet en zoekt zelf disproportioneel de publiciteit op, dat is niet de taak van een viroloog. Van Ranst eet, naar voorbeeld van de politiek, van alle walletjes en moet die keuze dan maar maken. 

-- einde update 1
12:00 22/05/2021

In het artikel van 19 oktober 2017 hebben we de rol van de militaire veiligheid - SDRA - in de jaren zestig -en later- geschetst. In de periode van de koude oorlog werd een marconist, dienstdoende op de hoog- zeemijnenveger M902 Van Haverbeke, door de SDRA om veiligheidsreden uit zijn functie als marconist gezet. Wat we vandaag zien is het resultaat van een falend systeem dat qua veiligheid aftakelt en faalt. Het is ook een teken aan de wand over hoe intriest het met de samenleving is gesteld en dat moet honderd procent aan de politici worden toegeschreven, inclusief het feit dat "extreem", zowel links als rechts, steeds meer succes boeken. 

Gevaarlijk.

Dat politieke partijen die bij de verkiezingen door het volk duidelijk werden afgestraft, toch verregaand de lakens blijven uitdelen en burgers hun grondwettelijke rechten en persvrijheid afnemen, zal naar gevaarlijke situaties evalueren. Het verzet, protest en geweld neemt toe, maar de politici klampen zich vast aan hun macht en denken het volk in de tang te kunnen blijven nemen! Deze redactie heeft daarvoor reeds lang geleden gewaarschuwd en het zelfs gehad over een "opstand". Dit was een oefening van de ISAF voor een opdracht in Afghanistan

Hoog- zee mijnenveger M902 Van Haverbeke waar de auteur van dit artikel als marconist aan boord was, in die tijd was er nog echte discipline en een werkende militaire veiligheid -SDRA-.

Bin Laden.

Niet dat we de voorvluchtige militair met Bin Laden vergelijken, maar we zeggen wel dat de Amerikanen Bin Laden hebben opgeleid tegen de Russen, ze hebben zich echter vergist en Bin Laden keerde zich tegen zijn leermeesters, dat is wat zich nu hier ook afspeelt. Het "volk" zal de feitelijke onderdrukking onder het mom van corona niet blijven slikken en dan moeten we nog afwachten wat de ellende uit onvermijdelijke falingen nog gaat meebrengen. Het beleid onderschat, wars van kennis ter zake, wat de gevolgen zijn voor mensen die hun job kwijt geraken of effectief op straat komen te staan.     

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet, we worden ook door niemand gefinancierd en de politiek heeft bij deze redactie niéts te vertellen.

Artikel: 05-21-8064
Geplaatst: 13:16 20/05/2021

Erik Verbeeck 
Hoofdredacteur - Verantwoordelijke uitgever 
Laatste update ( 22 mei 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.