Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
15227923

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Conformiteitsattest: Vrouwentandem N-VA, CD&V en Open-Vld dienen voorstel van decreet in.
19 mei 2021
Mercedes van Volcem "Open-Vld" maakt sinds maart 2018 nu wel een heel grote bocht. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 8.422.300
Brussel 19 mei 2021

Er zijn wat de huisvesting betreft genoeg wetten die kunnen worden toegepast waardoor een "conformiteitsattest" feitelijk niet nodig is maar omdat de politiek omwille van populariteit en het veroveren van de macht, vies is van handhaving, is veilig en gezond wonen enkel en alleen nog mogelijk voor hen die genoeg geld hebben om een pand te kopen of genoeg verdienen om een hoge huur te betalen. Voor een huurpand dat "iets of wat" in orde is, wordt minstens 850 euro huur gevraagd. Wie een pand wil huren in de prijsklasse tot 750 mag er zeker van zijn dat er zich in dat pand situaties voordoen die strijdig zijn met een rist wetten en daar op toezien is de taak van de lokale besturen, dat staat onder meer in artikel 61. van de Bijzondere wet van 08 augustus 1980 tot hervorming van de instellingen, een wet die de lokale besturen wijselijk vergeten toe te passen! 

Conformiteitsattest.

Mochten de lokale besturen voornoemde wet van 1980 toepassen en handhaven, is er geen conformiteitsattest nodig, ook wooncontroleurs / inspecteurs van Wonen Vlaanderen mogen dan een andere job zoeken, zij worden dan eveneens werkloos. We weten niet om welke reden een "Conformiteitsattest" in het leven werd geroepen, ook dat is een oplossing la politiek! Er zijn slechts 43 gemeenten die zo'n gefaseerde verplichting hebben ingevoerd, opnieuw een lachertje van jewelste waar de politiek -sic- weeral de touwtjes in handen heeft. Zo is er in de gemeente Zottegem, waar de minister van Wonen woont en ook politiek actief is, nog geen verplicht conformiteitsattest, dat zal in 2021 gebeuren vernemen we in Zottegem.


Mercedes Van Volcem beroepsleugenaar wolf in schapenvacht, dat is ze cht z kijken politici naar Morsum Magnificat ... 


Dit is de blik van minister van Wonen - of niet wonen - Matthias Diependaele naar Morsum Magnificat ... We zitten dus goed en duidelijk niet op het niveau van de klassieke pers ...

Open Vld coryfee Mercedes van Volcem.

In de commissie Wonen van 09 maart 2009 werd er ook al gestemd over het verplicht invoeren van het conformiteitsattest, toen waren enkel de CDV - Valery Taeldeman - en de sp.a -Joris Vandenbroecke- akkoord, de "Groenen" met An Moerman stemden onbegrijpelijk tegen, advocaat Mercedes van Volcem idem dito. Deze Open Vld coryfee heeft het gemunt op de huurders die volgens haar het kot afbreken, maar dat verhuurders panden verhuren die niet volden aan diverse wettelijke voorschriften en artikel 5 van de Vlaamse Wooncode, vergeet de advocate wijselijk, nogal wiedes, het zijn niet de sukkelaars die op haar advocatenkantoor beroep gaan doen.     

Voorstel van decreet.

Nu heeft een "vrouwenteam", waaronder Mercedes Van Volcem, op 10 mei 21 bij minister Diependaele een "Voorstel van decreett" ingediend omtrent het conformiteitsattest. Van Volcem heeft haar kar met 180 gekeerd, maar dat zijn we van politici ondertussen al lang gewend. 

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet, we worden ook door niemand gefinancierd en de politiek heeft bij deze redactie nits te vertellen.

Artikel: 05-21-8063
Geplaatst: 17:37 19/05/2021

Erik Verbeeck 
Hoofdredacteur - Verantwoordelijke uitgever 
Laatste update ( 19 mei 2021 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.